Lifestyle

De boeken om te lezen voor je persoonlijke ontwikkeling

Tom van Pinxteren716 views
Werken die goed zijn voor de persoonlijke ontwikkeling

Boeken lezen is niet alleen vermakelijk maar het is ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling. In periodes dat je gebrek aan motivatie hebt kan je soms wat hulp gebruiken. Daarom in dit artikel een aantal inspirerende boeken voor je zelfontwikkeling. Lees welke boeken je laten zien hoe je de dingen in je leven op een andere manier kan bekijken.

The Power of Positive Thinking van Dr. Norman Vincent Peale

Positief denken is belangrijk. Dat is althans wat Dr. Norman Vincent Peale betoogt in zijn theorie. Het is een van de betere boeken voor je persoonlijke ontwikkeling. Ben je opzoek naar motivatie en hulp om je minder zorgen te maken over problemen? Dan is The Power of Positive Thinking wat je zoekt. Het boek biedt een handleiding voor een positieve geruststelling. Je gaat weer in jezelf geloven en krijgt informatie over hoe je leven om te draaien. Peales motto is: ’Stamp in je hoofd dat je een succesnummer bent’. Een fijn boek over zelfontwikkeling.

Denk groot & wordt rijk van Napoleon Hill

Het volgende werk van de beste boeken voor persoonlijke ontwikkeling is Denk groot & wordt rijk. Het boek van Napoleon Hill stamt al uit 1930, maar tegenwoordig wordt het nog steeds veel gelezen. Tussentijds is het gelukkig ook nog herschreven om het relevant te houden in de huidige tijd. De titel is een beetje misleidend. Het boek is namelijk niet een simpele handleiding om rijk te worden. Het bevat een reeks principes die helpen om succesvol te zijn in bijna elke facet van het leven. Hoewel Hill wel eens beschuldigd is van oplichting, is het boek zo vaak verkocht dat het toch de moeite waard is. Dit werk staat sowieso in de top 10 boeken voor persoonlijke ontwikkeling.

Boeken die inspireren en bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling.

Survival elke dag van overlevings-legende Bear Grylls

We kennen Bear Grylls allemaal van zijn programma’s op tv. Hij liet de wereld zien hoe te overleven in de meest slechte omstandigheden. Een boek voor persoonlijke ontwikkeling had je waarschijnlijk niet van deze auteur verwacht. Grylls legt aan de hand van zijn avonturen uit hoe je met tegenslagen om moet gaan in het dagelijks leven. Ook beschrijft hij wat je nodig hebt om jou doelen te behalen. De principes bieden een levensstijl die ook werkt in het alledaagse leven. Survival elke dag is een van de betere boeken over persoonlijke ontwikkeling.

You are a Badass: How To stop Doubting your Greatness and Start Living an Awesome Life van Jen Sincero

De titel is nogal een mond vol, maar het boek van Sincero is een leuke afwisseling van de stoffige zelfhulpboeken. Het is een bron van inspiratie voor mensen die hun carrière graag willen verbeteren. Hoe gaat dit boek over zelfontwikkeling jou helpen? Sincero vindt dat je moet focussen op dingen die jouw volledige potentie blokkeren. Stop met denken dat je gaat falen zonder dat je het probeert. Focus op je sterke punten en accepteer je zwakke punten. You are a Basass hoort bij de beste boeken over zelfontwikkeling.

The Power of Habit van Charles Duhigg

Gewoontes kunnen ons soms negatief beïnvloeden. In The Power of Habit laat Charles Duhigg zien hoe bepaalde gewoontes jouw leven veranderen. Welke zijn slecht en moet je vermijden? Welke gewoontes zijn juist goed? Op deze vragen geeft de auteur antwoord. Daarnaast leert het boek je om in jezelf te geloven. The Power of Habit heeft terecht een plaats in deze lijst met boeken voor zelfontwikkeling. Zorg dat je de juiste gewoontes toepast in je leven.

The Art of Resilience van Ross Edgley

Ross Edgley is een extreemsporter. Hij zwom in 157 dagen om Groot-Brittannië heen. Hij schreef het boek The Art of Resilience. Het is een geweldig verhaal wat mensen inspireert tot grote daden. Het hoort niet bij de standaard boeken over persoonlijke groei. Ook is het geen handleiding tot succes. Het is het verhaal van een sporter die zich bescheiden opstelt maar wel gelooft dat alles mogelijk is. Met de juiste mindset is iedereen instaat tot grote prestaties. Wegens het inspirerende verhaal en de levenslessen die je eruit kan halen, hoort The Art of Resilience bij de beste boeken voor je persoonlijke ontwikkeling.

Met deze lijst boeken heb je genoeg te doen in je vrije tijd. Lezen over interessante situaties en ook nog bezig zijn met je persoonlijke ontwikkeling. Wat wil je nog meer! Heb je een hekel aan lezen? Er zijn tegenwoordig ook genoeg luisterboeken op de markt. Mocht je gewoon liever een film kijken, dan vind je hier een lijst met de ultieme mannenfilms.

Leave a Response