FashionLifestyleUiterlijk

De korte broek: zo draag je hem op een stijlvolle manier!

Jaro1203 views
korte-broek-fiets

Recentelijk is het ‘all-time’ hitterecord in Nederland gesneuveld en de zomers worden warmer en warmer. Temperaturen van 35 graden Celsius of hoger zijn eerder regel dan uitzondering, maar het leven gaat gewoon door. Je kunt nu eenmaal niet de hele dag in je boxer rondlopen. De heren korte broek biedt uitkomst. Een korte broek dragen is gewoon normaal bij de meeste gelegenheden. Er zijn verschillende chique korte broeken te krijgen en je zult het een stuk minder warm hebben. Maar was zijn nu de regels op gebied van het dragen van een korte broek voor heren? Wij hebben een aantal pointers op een rijtje gezet!

Draag de korte broek altijd boven de knie

Een ongeschreven regel wanneer het op de korte broek voor heren aankomt: draag hem boven de knie. Het verschilt natuurlijk per model, maar een korte broek die precies op de knie valt is not done. Een korte broek onder de knie ook niet, want dan kun je net zo goed een lange broek aantrekken. Een zwembroek mag natuurlijk wel korter zijn, bijvoorbeeld tot het midden van je bovenbeen. Als jij je overigens fijn voelt met een iets langere korte broek, dan mag je dat natuurlijk helemaal zelf weten.

Geen rare prints

Pakweg vijf jaar geleden waren korte broeken met prints helemaal in. Hoe zit dat anno 2019? Niet doen! Keep it simple. Een geruite korte broek of een korte broek met een streep aan de zijkant is prima, maar laat de kleurrijke bloemenprints deze zomer achterwege. Te saai? Draag er dan gewoon een kleurrijk overhemd boven. Die zijn deze zomer namelijk wel weer helemaal in de mode!

Kies voor een ruime maat

Met de korte broek voor heren kun je snel fout zitten. Wanneer je bijvoorbeeld een te strakke of te kleine korte broek draagt, dan zal dat namelijk erg opvallen. Ons advies? Zorg ervoor dat je korte broek niet te strak zit. Niemand zit er op te wachten dat jouw geslachtsdeel duidelijk zichtbaar is en een strakke korte broek zit nu ook niet bepaald comfortabel. 

Skip de sokken

De eeuwige vraag in de zomer: sokken of niet? Naar onzes inziens kun je beter geen sokken dragen onder een korte broek. Enkelsokjes kunnen eventueel wel, maar zorg dan dat ze niet teveel boven je schoenen uitkomen!

Verschillende soorten korte broeken

Zo, dit waren de ‘basisregels’ wanneer het op korte heren broeken aankomt. Maar een zwembroek kun je natuurlijk niet aantrekken naar je werk? En je trekt natuurlijk geen korte spijkerbroek heren aan naar het strand? Welke verschillende soorten shorts zijn er voor heren? Wij hebben de populairste modellen op een rijtje gezet!

korte-broek-heren

Lees ook: 5 items die niet mogen ontbreken in de garderobe van de moderne man!

Korte spijkerbroek

Een van de populairste korte broeken voor heren is de korte spijkerbroek. Hetzelfde als de reguliere jeans, maar dan kort. Deze korte broek staat vooral goed onder een bloesje, of gewoon een t-shirt. De korte spijkerbroek voor heren heeft een casual uitstraling. Trek hem alleen niet aan als je van plan bent om een sportieve activiteit te ondernemen. De denim shorts zitten niet erg comfortabel tijdens het sporten.

Chino shorts

Voor de chino shorts geldt hetzelfde als de korte spijkerbroek: nagenoeg hetzelfde als de lange variant. De chino shorts zijn echter nog eenvoudiger te combineren. Ze zijn er in verschillende kleuren en passen bij zowel een chique outfit, als een casual outfit. Net zoals bij alle korte broeken: draag de chino shorts net boven de knie. Zijn de shorts te lang? Vouw ze dan een paar keer om zodat deze wel boven de knie valt.

Korte joggingbroek

In de winter zijn trainingspakken erg populair. Comfortabel, je kunt er in sporten en de meeste trainingspakken zien er ook nog eens goed uit. Niet om mee naar je werk te gaan, maar wel op een heerlijk ontspannen dagje vrij. Tegenwoordig is er ook een korte variant beschikbaar: de korte joggingsbroek. Ideaal voor een zomerse zondag in het park. Je kunt er het best een t-shirt, of als het koud is een hoodie, boven dragen. Niet de meest stijlvolle keuze, maar wel verdomd comfortabel.

Tailored shorts

We sluiten deze lijst af met de meest zakelijke keuze: de tailored shorts. Dit type korte broek is vergelijkbaar met de chino shorts. De tailored shorts zijn echter nog wat chiquer. De uitstraling is hetzelfde, maar deze korte broeken zijn vaak gemaakt van wat luxere materialen zoals bijvoorbeeld linnen. Ideaal voor een dagje naar werk wanneer het 30 graden of warmer is. Mooi overhemd erboven, nette schoenen eronder en je kunt er weer tegenaan. 

Zo, nu kan het niet meer fout gaan! Hoe vaak draag jij een korte broek? En wat is jouw favoriete korte broek? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response