ReizenSport

Dit zijn de 5 meest bizarre fietstochten ter wereld!

Jaro1126 views

Nederland is een echt fietsland. Wij pakken maar al te graag de tweewieler en gebruiken de fiets voor van alles en nog wat. Om naar het werk te gaan, om gewoon even een stuk te fietsen of om op vakantie te gaan. Erg spectaculair zijn de Nederlandse fietspaden echter niet. We hebben geen bergen, geen extreme weersomstandigheden en geen uitgestrekte natuurvlaktes. Wanneer je avontuurlijk ingesteld bent en van fietsen houdt, waar moet je dan wel heen? Wij hebben de meest bizarre fietstochten ter wereld op een rijtje gezet, speciaal voor mannen!

1 Alpe d’Huez | Frankrijk

We trappen deze lijst af met een route door de Franse alpen. Het is niet voor niets dat de prestigieuze Tours de France jaarlijks door deze bergen gaat. Het beklimmen van de Alpe d’Huez is echter niet voor mietjes. Alleen getrainde wielers kunnen deze berg beklimmen. Wat krijg je ervoor terug? Prachtige uitzichten, maar liefst 21 haarspeldbochten én een voldaan gevoel. Als deze tocht nog niet op je bucketlist staat, dan moet je hem maar snel toevoegen!

Lees ook: 5 tips om energiek de winter door te komen!

2 Dead Sea to Red Sea | Jordanië

Van het mooie Frankrijk gaan we naar Jordanië. De fietsroute ‘Dead Sea to Red Sea’ is een uitdagende tocht welke je naar het laagste punt ter wereld brengt (oceanen niet meegerekend). Je begint deze tocht op Mount Nebo in Jordanië en daalt af naar de Dode Zee. Het laagste punt bevindt zich maar liefst 418 meter onder zeeniveau. Ook hier wordt je verwend met prachtige uitzichten op onder andere het historische Petra.

3 The West Coast of Tasmania | Australië

Aan de andere kant van de wereld in Australië bevindt zich een wel heel spectaculaire fietstocht. Aan de westkust van Tasmanië fiets je door de meest onaangetaste natuur. We raden je wel aan om voldoende drinken en eten mee te nemen aangezien de kans groot is dat je voor uren helemaal niemand tegenkomt. De natuur kenmerkt zich door prachtige bergen, indrukwekkende bossen en je komt ook langs de hoogste waterval van Tasmanië.

4 Otago Central Rail Trail | Nieuw Zeeland

Vlakbij in Nieuw Zeeland vind je de ‘Otago Central Rail Trail’. In het verleden liep hier een kostbare goudader, maar vandaag de dag loopt hier een unieke fietsroute. De route brengt je over bergen, door rivierkloven én over uitgestrekte vlaktes. Je kunt deze toch het beste in de winter maken. Het is dan namelijk lente/zomer in Nieuw Zeeland.

5 The Death Road | Bolivia

We sluiten deze lijst af met wellicht de meest spectaculaire fietsroute ter wereld: ‘The Death Road’. Deze legendarische fietstocht trekt jaarlijks honderdduizenden backpackers en avonturiers. Je rijdt op een onverharde weg van La Paz naar Coroico. De fietsroute is zo’n 70 kilometer lang en voert je langs diepe afgronden en (te) scherpe haarspeldbochten. Er vallen geregeld doden onder de mensen die deze route fietsen, het is dus essentieel dat je erg voorzichtig bent. Wanneer je voorzichtig te werk gaat is dit dé ervaring van je leven! Hieronder een sfeerimpressie van deze indrukwekkende route!

Welk van deze routes zou jij weleens willen fietsen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response