Sport

Dit zijn de 5 meest gewaagde wintersportbestemmingen!

Jaro848 views
ski

Het wintersportseizoen komt er weer aan. Elk jaar trekken miljoenen Nederlanders naar het buitenland om even heerlijk te skiën of snowboarden. De Franse Alpen zijn het populairst, maar ook plekken in Spanje, Zwitserland en Oostenrijk worden veel bezocht. Heb jij de ‘standaard’ wintersportbestemmingen wel gezien en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Wij hebben 5 gewaagde wintersportbestemmingen op een rijtje gezet voor de echte waaghalzen!

1 Body Bag | Verenigde Staten

We trappen deze lijst af met één van de gevaarlijkste afdalingen ter wereld. De zogeheten ‘Body Bag’ piste is, zoals de naam al doet vermoeden, levensgevaarlijk. Deze berg ligt in het skigebied Crested Butte in de Amerikaanse staat Colorado. De piste staat vol met bomen en rotsen en heeft een hellingsgraad van maar liefst 55 graden. Het gebied waarin de piste zich bevindt heet ‘Extreme Limits’ en dit gebied was één van de eerste plekken waar men ‘extreme skiën’ beoefende.

2 Chamonix | Frankrijk

Chamonix is één van de populairste skigebieden in Frankrijk. Er bevinden zich hier pistes voor beginners, maar ook gevaarlijkere pistes voor de getrainde skiërs. In dit gebied bevindt zich de langste offpiste afdaling. De Aiguille du Midi is maar liefst 3842 meter hoog en de top kun je alleen bereiken per gondel. Dichterbij de Mont Blanc kun je niet komen zonder te klimmen. De afdaling zelf is maar liefst 20 kilometer lang én je zult 2700 hoogtemeters afdalen. Deze tocht heet de ‘Vallée Blanche’. We raden je aan om deze toch alleen met een lokale gids te maken en zelfs dan moet je erg voorzichtig zijn!

3 Mount Hermon | Syrië – Israël

Mount Hermon ligt op de beruchte Golanhoogte middenin een oorlogsgebied. Op de grens van Israël en Syrië ligt die imposante skiresort. Het resort werd in de jaren 70 geopend door de Israëli’s nadat zij het desbetreffende gebied veroverd hadden. Vandaag de dag skiën hier voornamelijk soldaten en politieagenten over de piste om de boel in de gaten te houden. Op de top van de berg ligt een VN-observatiepost en de skipiste wordt omringd door mijnen.

4 Mount Baker | Verenigde Staten

In de staat Washington, aan de westkant van de VS bevindt zich Mount Baker. Dit gezellige skigebied kent 38 pistes, 10 liften en gemiddeld zo’n 16,4 meter sneeuw. Waar het op veel plekken in Europa vaak maar afwachten is hoeveel sneeuw er valt, is Mount Baker behoorlijk sneeuwzeker. Eind jaren 90 werd er zelfs een wereldrecord gevestigd toen hier maar liefst 29,9 meter sneeuw viel.

5 La Grave | Frankrijk

Wanneer je van offpiste skiën houdt dan is La Grave de place to be. Die skioord bevindt zich in Frankrijk op zo’n 2150 meter hoogte. La Grave wordt gezien als het meest uitdagende offpiste skigebied ter wereld. Vele professionele freeriders reizen naar dit gebied af om in de wildernis te skiën. Op deze berg vind je geen bewegwijzering, maar wel gletsjers en scherpe rotsen.

Op welke van de bovenstaande plekken zou jij weleens willen skiën? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response