GadgetsLifestyle

Wifi versterken: oppeppen wifi signaal is prima mogelijk

Danny Bijl895 views
wifi

Een goede wifiverbinding is al bijna een primaire levensbehoefte geworden. Ga maar eens na wat er gebeurt als er ineens geen wifiverbinding meer is. Gekscherend wordt wel eens gezegd dat als je je gezin aan tafel wit, je de stekker van de wifirouter er uit moet halen. Dan zijn ze er zo. Goed werkende wifi is dus onontbeerlijk en toch zijn er nog steeds vaak problemen met de verbinding. Het signaal blijkt dan te zwak om in alle ruimtes goede verbinding te hebben. Gelukkig kun je wifi versterken zodat je wél in elke ruimte je gang kunt gaan.

Wifi versterken

Mocht blijken dat je niet overal in je huis een goed wifisignaal hebt, dan kun je wifi versterken met behulp van bijvoorbeeld een wifi versterker. Met een wifi versterker behoort een traag werkend of haperend internet voorgoed tot het verleden. Wifi versterken betekent dat je bent verzekerd van een uitstekend wifisignaal in elke ruimte en bovendien maakt het dan niet uit hoeveel mensen tegelijk gebruikmaken van het signaal. Wifi versterken vergroot simpelweg het bestaande signaal. De versterker vangt het signaal van het bestaande draadloze netwerk op en zendt dit signaal vervolgens opnieuw uit. De versterker (ook wel repeater genoemd) plaats je op de plek waar het signaal minder wordt. Vanaf die plek wordt het signaal vervolgens opnieuw uitgezonden en behoren klachten tot het verleden. Wel is het zo dat de internetsnelheid afneemt. In de meeste gevallen kun je ondanks die afgenomen snelheid gewoon mailen, internetten of een filmpje kijken.

Stopcontact

Je wifi versterken door een versterker te plaatsen is geen moeilijke opgave. Allereerst zet je de versterker in de buurt van het modem en stop je de adapter van de versterker in het stopcontact. Na een minuut wachten zal het powerlampje oranje gaan branden. Druk vervolgens op de WPS-knop van de versterker en houdt die vijf tellen vast tot het moment waarop het WPS-lampje begint te knipperen. Daarna druk je binnen twee minuten de WPS-knop van het modem in, die je ook weer vijf tellen vasthoudt. Je zult zien dat het powerlampje op de versterker blauw gaat branden en het WPS-lampje op het modem wordt groen. Dat betekent dat de versterker is gekoppeld aan router of modem en je bent een stap verder met wifi versterken. Vervolgens plaats je de versterker op die plek waar je de verbinding wilt verbeteren en waar het signaal van je router nog wel sterk genoeg is. Dit kun je vooraf testen met behulp van bijvoorbeeld je laptop. Als standaard geldt dat drie balkjes of meer voldoende zijn om de versterker te plaatsen en vanaf waar wifi versterken dus mogelijk is. Bedenk wel dat op die plek een stopcontact in de buurt moet zijn waarin de versterker geplaatst kan worden. Nadat je de versterker in het stopcontact gedaan hebt, wacht je totdat het apparaat opgestart is en gaat het wifi versterken van start. Let op: het kan enkele minuten duren voor de versterker het signaal gevonden heeft. Vanaf dat moment heb je echter wel prima verbinding door heel je huis. Wil je geen snelheidsafname, dan zal je de versterker bekabeld aan moeten sluiten. Kortom: wifi versterken is een fluitje van een cent en behoeft geen technisch inzicht.

Wifi booster

Je wifi versterken kan ook door aan de slag gaan met je router. Mocht blijken dat de draadloze router een zwak signaal afgeeft dan is het een optie om wifi op je router uit te zetten en een access point aan te sluiten om zo de wifi versterken te bereiken. Access points staan bekend om het hogere zendvermogen en zorgen dus voor een beter bereik. Een access point geldt als de ultieme wifi booster die je ook op zolder of in de tuin een perfect signaal biedt. Je kunt er overigens ook voor kiezen om een extra toegangspunt te creëren. Dat extra toegangspunt dient dan wel bekabeld aangesloten te worden op de router om snelheidsverlies tijdens wifi versterken te voorkomen. Met een extra toegangspunt kun je ook een geheel nieuw draadloos netwerk aanleggen. Let dan wel op dat de kanalen zich zo ver als mogelijk uit elkaar bevinden, anders kun je te maken krijgen met storingen. Kies dus voor bijvoorbeeld kanaal 1 en 10 om dit risico te vermijden. Conclusie? Wifi versterken kan op verschillende manieren. Doorgaans is het plaatsen van een versterker al voldoende om optimale verbinding in alle ruimtes van je huis te creëren.

 

Leave a Response