Fashion

Een volle baard creeëren doen je zo!

Jaro1541 views
baard-laten-groeien

Steeds meer mannen hebben tegenwoordig een prachtige, volgroeide en goed gestylede baard. Voetballers, modellen, bekende mannen op tv en gewone huisvaders, het lijkt wel alsof je als man tegenwoordig een baard moet hebben. Wie gaat proberen een volle baard te laten staan, komt er al snel achter dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Want hoewel het misschien lijkt alsof veel mannen – bijvoorbeeld op tv – deze baard zonder veel moeite hebben gekregen, is het tegenovergestelde waar. Een gezonde, volle baard creëren is namelijk lastig en vergt veel geduld en een optimale verzorging. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je je baard moet onderhouden en wat je moet doen om een mooie volle baard te krijgen. Ook is het belangrijk dat deze baard in een goede gezondheid is. Een onverzorgde baard moet je namelijk weer afscheren, omdat het er niet mooi uitziet en er grote vervelende klitten kunnen ontstaan. Dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Daarom zullen wij je een aantal tips geven, om dit te voorkomen. Zo kan je hopelijk optimaal genieten van je volle baard.

Wees niet ongeduldig

Zoals ook al in het voorafgaande gedeelte is te lezen, is het laten groeien van een volle baard een tijdrovend proces. Zorg er daarom voor dat je niet gelijk te hoge verwachtingen hebt. Het is onmogelijk om binnen een paar dagen een volgroeide baard te hebben. Belangrijk is ook dat je in het proces niet onnodig je baard moet gaan knippen. Doe dit ook niet bij onregelmatige haargroei. Het enige wat je kunt doen is simpelweg geduld hebben tot de kortere haartjes ook een acceptabele lengte hebben bereikt. Dit kan een aantal maanden duren. Als je een degelijke baard hebt staan, is het aan te raden om eens een barbier te bezoeken. Deze professional weet als de beste hoe hij je baard moet verzorgen!

Kies een stijl en werk daar naar toe

Er zijn veel verschillende stijlen wat baarden betreft. Het is belangrijk dat je een stijl kiest, die goed bij je gezicht pas. Het is belangrijk deze stijl uit te kiezen, voordat je gaat beginnen met het laten groeien van je baard. Als je de keuze hebt gemaakt, kun je beginnen met het proces van het toewerken naar het eindresultaat. Daarbij is het belangrijk de baard in de goede vorm te houden, afhankelijk van de stijl die je hebt gekozen. Functioneel trimmen of knippen kun je dus wel doen, als het maar met de bedoeling is om de baard in de juiste vorm te krijgen. Een baard die qua vorm goed wordt bijgehouden, zal sneller groeien.

baard-laten-groeien-2

Lees ook: Dit zijn de hipste baarden van 2018

Het probleem van onregelmatige haargroei

Onregelmatige haargroei vormt voor veel mannen een struikelblok bij het laten groeien van een volle baard. Ze beginnen er in te knippen, zodat de haren van een gelijke lengte zijn. Doe dit echter niet. Ook hebben veel mannen last van kale plekken in hun baard. Een goed advies voor hen is om speciale sprays te gebruiken, die ervoor zorgen dat het haar dikker wordt.

Leef gezond

Een gezonde leefstijl levert ook een gezonde baard op. Hierbij is het belangrijk dat je voldoende slaap krijgt, je zo min mogelijk wordt blootgesteld aan stress en dat je goed op je eten let. Vooral stress is lastig te vermijden. Een tip kan zijn om te beginnen met het laten groeien van een baard in een rustige periode in het jaar. Stress kan namelijk zorgen voor haaruitval. Wat voeding betreft is het belangrijk om veel water te drinken en eiwitten te eten.

Heb jij een volle baard? Wat is jouw geheim? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response