Sport

Het WK komt er aan: Deze Nederlanders zijn wel aanwezig!

Jaro1315 views
nederlanders-wk

Nederland is in rouw: het wereldkampioenschap komt er aan, maar ons land is niet aanwezig. Na het eerder mislopen van het EK in 2016 is deze klap hard aangekomen.  Inmiddels is het alweer 6 maanden geleden dat Nederland uitgeschakeld werd voor het WK, dus de meeste mensen zijn al over het trauma heen. Dat maakt het natuurlijk niet minder frustrerend. Toch zullen er Nederlandse voetballers actief zijn op dit toernooi. Wie zijn dat precies en voor welk land komen ze uit? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1. Bert van Marwijk – Australië

Bert van Marwijk nam vorig jaar het stokje over van Ange Postecoglou en gaat als bondscoach van Australië naar het WK voetbal. Bert van Marwijk is de zevende Nederlander die een andere land dan Nederland coacht op een WK. Jan Mastenbroek, Clemense Westerhof, Guus Hiddink, Dick Advocaat, Leo Beenhakker en Pim Verbeek gingen hem voor. Van Marwijk heeft een reële kans om in ieder geval de groepsfase door te komen. Australië zit in een poule met Frankrijk, Peru en Denemarken.

Bert van Marwijk

2. Hakim Ziyech – Marokko

Hakim Ziyech is een veelbesproken voetballer. Hij krijgt, met name de laatste maanden, veel kritiek van een gedeelte van de Ajax supporters. Ze vinden dat hij zich te weinig inzet en te veel fouten maakt. Ziyech heeft een dubbele nationaliteit (Nederlands / Marokkaans) en zou dus in het verleden ook voor het Nederlands elftal gekozen kunnen hebben. Dit heeft Ziyech echter niet gedaan én dat is geen verkeerde keuze geweest. Zo is hij namelijk wel aanwezig deze zomer op het WK. Na een ruzie met de Marokkaanse bondscoach is Ziyech weer helemaal terug en is hij een belangrijke schakel in het Marokkaans elftal.

Traoré with Burkina Faso to the Africa Cup, Ziyech scores for Morocco

3. Yassin Ayoub – Marokko

Nog een Nederlander met tevens een Marokkaans paspoort: Yassin Ayoub. Deze middenvelder komt op het moment nog voor Fc Utrecht uit en is daar een van de grote smaakmakers. De creatieve voetballer heeft echter al getekend bij Feyenoord en zal vanaf volgend seizoen in de Kuip te bewonderen zijn. Eerst speelt hij een WK met het Marokkaans elftal.

Yassin Ayoub

Lees ook: Dit zijn de 8 overgebleven ploegen die strijden om de Champions League beker!

4. Sofyan Amrabat – Marokko

Nog een Feyenoorder met een Fc Utrecht verleden is Sofyan Amrabat. Het jongere broertje van Nordin Amrabat komt uit de jeugdopleiding van Fc Utrecht en speelt sinds vorig jaar voor Feyenoord. Hij staat niet altijd in het basiselftal van Giovanni van Bronckhorst, maar Sofyan Amrabat is nog maar begin twintig, dus hij heeft nog alle tijd om een dragende schakel bij Feyenoord te worden. Ook in Marokkaans elftal staat Sofyan niet altijd in de basis, maar hij gaat waarschijnlijk wel minuten maken op het WK.

30_JOK1710011339

5. Nordin Amrabat – Marokko

Ook de oudere broer van Sofyan; Nordin Amrabat is aanwezig op het WK. De inmiddels 31-jarige aanvaller komt op het moment op huurbasis voor het Spaanse CD Leganés uit. Volgens jaar zal hij weer bij zijn eigen club Watford aansluiten. Hij doorliep de jeugdteams van het Nederlands elftal, maar koos uiteindelijk toch voor Marokko waarvoor hij inmiddels al 41 interlands heeft afgewerkt. Deze zomer hoopt hij dat aantal verder omhoog te brengen.

Nordin Amrabat

6. Karim el Ahmadi – Marokko

Karim el Ahmadi doorliep, in tegenstelling tot eerdergenoemde Marokkanen, wel de jeugdelftallen van Marokko. De 33-jarige routinier, spelend bij Feyenoord, is een vaste schakel binnen het Marokkaans elftal en zal waarschijnlijk het grootste gedeelte van de wedstrijden op het WK in de basis staan.

DSC_9152

7. Mbark Boussoufa – Marokko

Deze, in Amsterdam geboren Marokkaan, speelt op het moment bij Al-Jazira Club. De 33-jarige veteraan maakt deel uit van de Marokkaanse selectie voor het WK en heeft al 52 interlands op zijn naam staan. Boussoufa speelde nooit in Nederland professioneel voetbal, maar maakte furore in België bij onder andere Gent en Anderlecht. Desalniettemin wensen wij hem veel succes op het WK!

Mbark Boussoufa

8. Marco Asensio – Spanje

We sluiten deze lijst af met waarschijnlijk de beste voetballer met Nederlands bloed op het aankomende WK. Marco Asensio spreekt weliswaar geen woord Nederlands en heeft zijn hele leven in Spanje gewoon, maar hij had in het verleden voor het Nederlands elftal kunnen kiezen. Voluit heet hij namelijk Marco Asensio Willemsen. Hoe zit dit? Asensio is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Er gaan geruchten dat er enkele jaren terug contact geweest is tussen de KNVB en Asensio, maar dit was tevergeefs… Het is voor deze geweldige voetballer ook meer dan logisch dat hij voor het Spaanse nationale team heeft gekozen.

U21Portugal vs U21Spain

Wie supporten jullie op dit WK? Laat het ons weten in de comments hieronder

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response