FashionLifestyleSport

Hoe het trainingspak zo’n hip kledingstuk is geworden

Redactie MannenNieuws1501 views
Trainingspak

Er was een tijd dat trainingspakken alleen maar werden gedragen door mensen die er ook daadwerkelijk in gingen sporten. Niet zo verwonderlijk, want dit waren over het algemeen trainingspakken die puur functioneel waren, niet echt lekker zaten en er ook niet heel stijlvol uitzagen. Door de jaren heen hebben we echter wel gezien dat het trainingspak een enorme revolutie heeft doorgemaakt. Merken als Nike, Adidas, Reebok en Puma gingen aan de slag om trainingspakken te maken die net even wat stijlvoller, comfortabeler en simpelweg hipper waren dan die van de concurrenten. Het trainingspak is nu dan ook een kledingstuk dat je ook gewoon kunt dragen als je helemaal niet op weg bent naar het sportveld. Bij de topbedrijven weten ze precies hoe een mooi trainingspak ontworpen moet worden.

Van functioneel naar stijlvol

Je zou je bijna af gaan vragen hoe het toch mogelijk is dat een puur functioneel product als een trainingspak toch zo populair is geworden om ook in het alledaagse leven te dragen. Je kunt daar natuurlijk meerdere reden voor bedenken. Laten we duidelijk zijn: trainingspakken zien er simpelweg steeds beter uit. De giganten op het gebied van sportkleding zetten hun topontwerpers op de ontwikkeling van nieuwe trainingspakken, omdat ze weten dat mensen deze graag dragen. Kijk maar eens in een voetbalshop en je zult zien dat hier allemaal prachtige trainingspakken bij elkaar hangen. Trainingspakken zijn steeds minder puur voor het functionele, maar worden meer en meer gedragen als onderdeel van een lifestyle.

Trainingspakken zijn niet alleen maar om in te sporten

Natuurlijk zijn er nog genoeg mensen die een trainingspak dragen als ze naar de voetbaltraining, of naar een wedstrijd gaan. Maar ook langs de lijn zie je steeds vaker de tofste trainingspakken. Sportclubs en kledingmakers haken handig aan op de toenemende publiciteit. In plaats van dat je van een bepaalde club een enkel trainingspak kunt kopen, heb je meerdere verschillende collecties met speciale uitvoeringen. We geven het toe: het wordt ons ook niet makkelijk gemaakt om die mooie trainingspakken zomaar te laten hangen. Een trainingspak is nu eenmaal ook in het dagelijks leven een perfect kledingstuk. Het zit lekker, het ziet er goed uit en je geeft ermee de indruk af dat je een sportief type bent! Dat je bij wijze van spreken zo het sportveld af bent gelopen en nu nonchalant je dagelijkse dingen aan het doen bent. Zelfs al hoeft dat helemaal niet zo te zijn, als eerste indruk is dat wel mooi meegenomen!

Kies wel het juiste trainingspak

Kijk, die trainingspakken die je bij Zeeman of een andere confectiezaak koopt zullen weinig doen om je imago op te vijzelen. Daarvoor kun je beter eens kijken welke trainingspakken van Nike er momenteel allemaal te krijgen zijn. Dit is nu echt een merk waar ze het slim aanpakken. Mooie pakken, gemaakt door topontwerpers, met ook nog eens een band met bekende clubs en voetballers. Dat zijn nou trainingspakken die iedereen wel zou willen dragen, voetballer of niet!

nike trainingspak

Leave a Response