UiterlijkLifestyleMannen kapsels

Kale plekken in baard – wat ermee te doen?

Redactie MannenNieuws5459 views
kale plekken in baard

Alopecia areata. Weinig kans dat je het kent maar de realiteit is dat je er waarschijnlijk mee te maken hebt of krijgt. Deze goedaardige ziekte van de haarwortels zorgt ervoor dat je op bepaalde plaatsen kaal wordt. Het is zoals je vermoed geen zeldzame aandoening en is vaak zichtbaar aan de hand van kale plekken in baard. Maar gelukkig zijn er oplossingen.

Wat is de oorzaak van kale plekken baardgroei?

Kale plekken baardgroei ontstaan door een ontsteking bij de haarwortels. Deze verhinderen dat de haarwortel op een normale manier kan groeien en zorgen ervoor dat er enkel nog misvormde haren worden geproduceerd of zelfs geen meer. De haarwortels gaan echter niet verloor waardoor er altijd nog kans is dat de haren opnieuw terug groeien en de kaalheid verdwijnt.

Wat te doen om terug een volle baard te krijgen?

Gezien er altijd een kans is dat de baard zichzelf herstelt wordt aanvankelijk vaak niets ondernomen. Een afwachtende houding kan als resultaat hebben dat de haarwortels terug normaal functioneren en de baard terug vol wordt. Mocht de baard zichzelf niet herstellen, dan zijn er enkele opties het overwegen waard om te proberen. Let wel dat geen enkele methode als honderd procent effectief wordt beschouwd.

Mogelijkheid 1: gebruik de producten van HairLust

Om afscheid van de kale plekken in je baard te nemen, hoef je alleen maar de verzorgingsproducten van HairLust te kopen. Dit merk biedt twee geweldige producten aan:

  • Wonder Beard™ Grooming Oil. Deze olie verhoogt de dichtheid van je baard, waardoor kale plekken snel uit het zicht verdwijnen. De olie verzorgt en verzacht je baard ook nog eens!
  • Wonder Beard™ Shampoo. Ook deze baardshampoo stimuleert de groei van nieuwe haren. Hiermee neem je dus ook afscheid van kale plekken, terwijl je baard ook nog eens heerlijk ruikt. Deze shampoo verwijdert ook nog vuil, vermindert overtollig talg en brengt je baard in model.

Mogelijkheid 2: Voeding aanpassen of vitamines

Wie last heeft van kale plekken in baardgroei kan dit probleem wellicht verhelpen door zijn voeding aan te passen. Er wordt verondersteld dat ongezonde voeding een negatief effect heeft op de groei van de haarwortels. Vetrijke voedingsmiddelen vervangen door eiwitrijke voeding kan de groei stimuleren en ervoor zorgen dat je baard terug vol wordt. Een andere optie is het innemen van baardvitamines. Deze vitamines bevatten de proteïnen en de mineralen die de haarwortels op de kale plekken nodig hebben om goed te groeien.

Mogelijkheid 3: Crèmes

Corticosteroïden is een bepaalde crème die vaak wordt gebruikt bij huidziektes veroorzaakt door een ontsteking. In normale mensentaal is dit niets meer dan bijnierschorshormonen die worden gewreven over de kalende plek of geïnjecteerd. Vooral als de kale plek niet meer is dan een klein oppervlak is dit een methode die vaak wordt aangewezen. Het resultaat ervan is echter wisselend en vaak niet permanent.

Mogelijkheid 4: Lichttherapie

De combinatie van lichttherapie (PUVA) met medicijnen die de huid gevoeliger maakt voor ultraviolet licht is een alternatieve methode om kale plekken in baard weg te werken. Vaak met uitstekende resultaten. Alleen wanneer de baard terug voller is kan het licht niet meer doordringen tot de huid en vallen de haren terug uit.

Mogelijkheid 5: Immuuntherapie

Wanneer de kale plekken ernstig zijn en geen van bovenstaande methodes effectief bleken te zijn, kan worden gekozen voor de immuuntherapie. Met deze therapie wordt je eerst allergisch gemaakt voor een bepaalde stof waarna de kale plekken wekelijks worden ingesmeerd met diezelfde stof. Door de allergische reactie die ontstaat worden de haarwortels opnieuw gestimuleerd en groeien deze terug naar behoren. Het resultaat is een volle baard.

Leave a Response