SportReizen

Liverpool, de meest iconische voetbalstad van Europa

Redactie MannenNieuws1123 views
Liverpool sportreizen

Liverpool, een stad die ontegenzeggelijke verbonden is aan voetbal en de Beatles. De twee grootste trekpleisters van de stad. Met de clubs Liverpool FC en Everton herbergt de stad twee echte Engelse cultclubs, beiden met een rijke historie. Om deze reden zou iedere voetbalfanaat minimaal één keer in zijn leven deze schitterende voetbalstad bezocht hebben.

Anfield bezoeken

Aan Anfield Road ligt het meest sfeervolle stadion van Europa, als we de vele voetbalfans en ex-voetballers mogen geloven. In de loop der jaren is het stadion een aantal keer gerenoveerd. Hierdoor biedt het nu plaats aan ruim 54.000 toeschouwers. Voor elke wedstrijd galmt het ‘You’ll never walk alone’ door het stadion. Deze gewoonte is al door vele clubs gekopieerd. Denk hierbij aan Celtic, Borussia Dortmund en Feyenoord. Echter spat bij geen enkele club er zoveel passie vanaf als bij Liverpool. Om alle hoeken van het stadion te ontdekken is een stadiontour een absolute aanrader. Mede dankzij de goede resultaten van de afgelopen seizoenen is Liverpool daarnaast populairder dan ooit om een bezoekje te brenge

Voetbalreis naar Everton

in de schaduw van Liverpool ligt die andere club uit Liverpool, Everton. Op het iets kleinere Goodison Park (bijna 40.000 supporters) spelen The Toffees haar thuiswedstrijden. Veel mensen weten echter niet dat Everton in eerste instantie op Anfield Road speelde. Wegens een ruzie met de eigenaar van het veld vertrok de club in 1892 echter naar Goodison Park. De veld eigenaar richtte een jaar later zelf een nieuwe voetbalclub op, Liverpool FC. Goodison Park is nog één van de weinige authentieke Engelse stadions in de Premier League. Op sommige plaatsen beschikt het stadion zelf nog over houten stoeltjes. Om deze reden is een stadiontour bij Everton dan ook zeker aan te raden. Wacht echter niet te lang met het plannen van je voetbalreis naar Everton, er liggen concrete plannen op tafel voor een gloednieuw stadion voor Everton FC!

Bezoek aan de stad Liverpool

Anfield Liverpool

Liverpool is van zichzelf een vrij compacte stad. Beiden stadions liggen een klein stuk buiten het centrum maar zijn met de taxi in 20 minuten te bereiken. Om deze reden is het dan ook niet noodzakelijk om qua hotel in het centrum van de stad te verblijven. Een hotel boeken bij het stadion is juist een hele goede optie. Deze zijn vaak iets voordeliger qua prijs. Voor wat betreft het vliegen zijn er eigenlijk twee opties waaruit gekozen kan worden wanneer men naar Liverpool afreist. Er kan natuurlijk direct op Liverpool gevlogen worden. Liverpool is echter vrij beperkt qua vliegen, om deze reden zijn rechtstreekse vlucht op Liverpool vaak vrij duur. Als alternatief kan er gevlogen worden op Manchester. De tarieven voor deze vluchten liggen vaak een stuk lager. Vanaf Manchester Airport reist men gemakkelijk met de trein in één uur naar het stadscentrum van Liverpool.

Wat is er naast voetbal in Liverpool?

Naast voetbal heeft Liverpool nog veel meer te bieden. Zoals eerder al aangegeven is Liverpool de geboorteplaats van de Beatles. Dit is overal in de stad terug te zien en zijn hier verschillende attracties op afgestemd. Denk hierbij aan de hop on, hop off-bus of het Beatles Museum. Verder is het mogelijk om een boottocht over de rivier de Mersey te maken. Met mooi weer is dit een zeer rustgevende tocht. Daarnaast is het voor Peaky Blinders-fans ook nog mogelijk om een Peaky Blinders-tour te boeken. Hierbij worden verschillende filmlocaties in Liverpool aangedaan waar deze populaire serie is opgenomen.

Door deze veelzijdigheid is het zeker de moeite waard om een keer een bezoek te brengen aan Liverpool. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Londen is de stad Liverpool wat kleiner en gemoedelijker. Maar dan nog steeds zijn er voldoende leuke dingen te beleven. Je voetbalreis naar Liverpool wordt een onvergetelijke ervaring!

Leave a Response