FashionLifestyle

De modetrends voor mannen zomer 2018: bloemen en prints

Redactie MannenNieuws1135 views
herenkleding

De herenmode 2018 staat in het teken van duurzaam, functionaliteit en uiteraard de jaren 90! De eco trend is al een paar jaar geleden ingezet. Dit seizoen zie je nog meer gerecyclede verpakking, biologisch katoen en bamboe. De kleding wordt steeds meet alledaags, waarbij een paar heerlijke sneakers gecombineerd worden met een hoodie en dan het liefst met een groot jaren 90 logo zoals die van Levi’s of Lacoste.

Alledaagse kleding: functioneel en draagbaar

Overhemden waren in vroegere tijden standaard onderdeel van de professionele en representatieve outfit. In de vrije tijd werd het overhemd niet of nauwelijks gedragen. Tegenwoordig maakt het overhemd zeker ook onderdeel uit van de trends op het gebied van vrijetijdsmode. Veel trendy mannen dragen het overhemd los over een shirt heen, gecombineerd met leuke jeans en sneakers voor een casual look. In deze tijd, waarin we lekker losjes met mode om mogen gaan, is echt alles mogelijk.

Deze zomer zien we veel hemden met korte mouwen. Ze zijn heerlijk om op een jeans te dragen. In dit geval wordt het overhemd vaak gedragen over een hemd, een polo of een leuk shirt heen. Door de korte mouwen en de soepele val van het overhemd om het lichaam heen is het een lekker luchtige outfit voor de zomerdagen.

In het verleden moest er altijd een smetteloos wit of een blauw overhemd gedragen worden voor zakelijke gelegenheden in combinatiekostuum, maar de tijden veranderen. Ook als het om elegante mode gaat zijn we de laatste jaren een stuk soepeler geworden. Er zijn er inmiddels ook die het aandurven om er een andere kleur overhemd bij te dragen. Afwisseling is natuurlijk altijd leuk als het gepast is. Dit modeseizoen zijn we ook veel overhemden met prints en gewaagde bloemen dessins.

Ook voor lange en slanke mannen

In Nederland hebben veel mannen een lengte boven de 180 centimeter. Veel van deze mannen hebben moeite met het vinden van een goede passende kleding zoals overhemden, T-shirts en truien, omdat ze voor het mooie net te kort zijn. Het internet heeft hier de laatste jaren voor een keerpunt gezorgd wat je terug ziet in een breed aanbod mode items voor lange mannen.

De hoodie is populair

Een hoodie is een kledingstuk dat over het bovenlichaam gedragen kan worden. Er zijn zowel voor mannen als vrouwen uit de jaren 90 diverse varianten verkrijgbaar en het is één van de meest populairste kledingstukken die ten alle tijden gedragen kan worden. Je vindt de hoodie dan ook eigenlijk wel in haast iedere kledingkast terug. Maar wat maakt een hoodie nu eigenlijk zo populair? Ongeacht welke chique stijl je in het dagelijks leven ook graag uitdraagt, je ziet ook deze mannen overstag gaan en alsnog op momenten teruggrijpen naar de welvertrouwde hoodie. Deze incidentele uitspatting in stijl wordt ook dan vervolgens door iedereen gewoon acceptabel gevonden. Dus wat maakt dat de hoodie zo alom geliefd is?

De hoodie brengt de jaren 90 weer tot leven

De look van de jaren 90 is gemaakt van zachte, warme stof en heeft aan de zijkanten vaak twee zakken. Ook kunnen de zakken met elkaar verbonden zijn in één grote zak aan de voorkant. Je kunt hier dan heerlijk je handen in opwarmen en het mooie is: het toont nog stoer ook. Met de muts over het hoofd getrokken en handen warm in de zakken, geeft dit gelijk een look die nonchalance gemak uitstraalt. En dit spreekt mannen uit alle bevolkingslagen aan. Met een groot logo uit de jaren 90 ben je gegarandeerd van een trendy look.

Goed voor het imago

Het dragen van een hoodie draagt bij aan een goed imago. Het is fashionable trui dat aangeeft dat het tijd is voor ontspanning, gezelligheid en sportiviteit. Hoe zeer je overdag ook strak in het pak de beste deal binnenhaalt, er komt een tijd dat het allemaal even cool mag. Een hoodie is dan de aangewezen item om in een casual flow te komen. Je kunt hier overal in verschijnen en ze zijn te koop in diverse kleuren en stijlen. Dus ook hierin kun je even stijlvol voor de dag komen.

Leave a Response