FashionFeatured

Nederlandse man opvallend lang

Danny Bijl1779 views
Lange mannen

Nederlanders staan in de top 5 van de langste bevolkingsgroepen ter wereld. Niet op de vijfde plek, maar op de eerste plek gevolgd door Zweden en Denemarken. De Nederlandse man is gemiddeld 1.88 meter lang, wat 5 centimeter langer is dan de nummer twee Zweden. In vergelijking met andere werelddelen is de Nederlandse man gemiddeld al snel 10 tot 15 centimeter langer. Dit is leuk voor veel mannen, maar brengt soms ook vraagstukken met zich mee.

Lange mannen zijn aantrekkelijker

Lang zijn heeft een aantal leuke voordelen. Onderzoek wijst uit dat vrouwen een langere man aantrekkelijker vinden. Ook kun je als lange man bijvoorbeeld zonder stoel makkelijk bij het bovenste kastje van de keuken. Maar niet alles is beter als je lang bent. Het is voor de meeste Nederlandse mannen een drama om kleding te vinden die qua pasvorm ideaal aansluit bij zijn lengte. Lang zijn is dus niet altijd zo handig als het lijkt.

Lange mannen
Bron afbeelding

Nooit meer T-shirts die te kort of te wijd zijn

De meeste buitenlandse merken hanteren een universeel maatsysteem die voor het gros van de wereldwijde bevolking geschikt is. Nederlandse mannen vallen buiten dit straatje. We zijn langer en slanker of juist langer en steviger. Herken je je ook in dit kledingprobleem? Het volgende dilemma zal je dan ook bekend in de oren klinken.

De meeste Nederlandse mannen zijn te lang voor een T-shirt in maat M/L, maar te dun voor een shirt in maat XL. Bij het kopen van een grotere maat zit het T-shirt te wijd en voelt het aan als een tent. Bij een kleinere maat zijn de mouwen van het T-shirt te kort of nog erger is je ondergoed zichtbaar.  Wanneer je dacht het ideale shirt gevonden te hebben is deze na één wasbeurt al gekrompen. Welkom in het leven van de gemiddelde Nederlandse man.

T-shirts geschikt voor de lange Nederlandse man

Er zijn gelukkig oplossingen voor dit vervelende T-shirt dilemma. Nooit meer concessies hoeven te doen als het om T-shirts gaat. Een aantal kledingmerken waaronder Girav richt zich met haar T-shirtlijn op lange Nederlandse mannen. Naast de gebruikelijke maten S, M, L en XL hebben zij een uniek lengte maatsysteem. T-shirts zijn qua breedte hetzelfde als buitenlandse merken, maar zijn tot wel 12cm langer.

Leave a Response