Eten & DrinkenLifestyleSport

Populaire supplementen voor die je helpen meer uit je workout te halen

Redactie MannenNieuws1637 views
Populaire supplementen voor die je helpen meer uit je workout te halen

Als je veel en intensief traint heeft je lichaam behoefte aan extra voedingsstoffen. Die haal je normaal gesproken uit je voeding. Een gevarieerd en gezond sportdieet zorgt er niet alleen voor dat je optimaal kunt presteren, maar ook dat je weer snel herstelt na een zware training. Maar soms is alleen een gezonde en gevarieerde voeding niet genoeg en kan je lichaam wel wat aanvulling gebruiken. Gelukkig zijn er voedingssupplementen die heel goed aansluiten op de behoefte van je lichaam en die ook nog eens passen in een uitgekiend voedingspatroon.

Wat heeft een fanatieke sporter nodig?

Sporters kunnen onder andere aanvullende behoefte hebben aan koolhydraten en eiwitten. En afhankelijk van het soort sport je doet, kun je meer koolhydraten nodig hebben, of juist meer eiwitten. Want een marathonloper heeft nu eenmaal andere voedingsstoffen nodig dan een krachtsporter of iemand die aan Crossfit doet. Koolhydraten haal je bijvoorbeeld uit aardappelen en peulvruchten, maar ook uit granen en fruit. Eiwitten zitten in veel soorten vlees en natuurlijk in dierlijke zuivelproducten en in eieren. Als je bewust op je voeding let, kun je al een heel eind komen in de dagelijkse hoeveelheden die je nodig hebt om je sportprestaties te kunnen leveren.

Wat als ik niet genoeg uit mijn voeding haal?

Wat als ik niet genoeg uit mijn voeding haal

Er zijn altijd redenen te bedenken waarom je niet genoeg eiwitten of koolhydraten uit je voeding kunt halen. Zelfs als je heel bewust gevarieerd en gezond eet, kan het altijd voorkomen dat je aanvulling nodig hebt. Dat kan zijn omdat je vegetarisch eet en daardoor weinig tot geen dierlijke eiwitten eet. Of je bent je aan het voorbereiden op een belangrijke wedstrijd en je hebt gewoon extra energie nodig om te kunnen pieken. In dat geval kun je een product nemen dat je helpt om de juiste balans te vinden en de juiste voorraad paraat te hebben om je sportdoel te bereiken.

Welke voedingssupplementen zijn geschikt als aanvulling?

Er zijn verschillende producten verkrijgbaar die een positieve boost kunnen geven aan je training. Je kunt deze krijgen in de vorm van een pre workout, die je ongeveer 30 minuten voor de training inneemt. Het is heel geschikt voor als je een korte sportprestatie wilt leveren, die extra inspanning vraagt en waarbij je spieren dus wat extra energie kunnen gebruiken. Een paar voorbeelden van zo’n pre workout zijn:

  • 5150 pre workout Deze pre workout geeft je de ultieme boost voor een krachtinspanning. Er is extra vitamine B3 en B12 aan toegevoegd om de eiwitopname nog beter te ondersteunen. Verkrijgbaar in verschillende smaken en goed mengbaar.
  • No-xplode pre workout Ook deze pre workout geeft je alle energie die je nodig hebt voor je krachttraining. Daarnaast bevat het nog aanvullend Creatine, vitamine C en Magnesium. Train explosief met deze pre workout.
  • C4 pre workout Ben je fanatiek bodybuilder? Dan is deze pre workout geschikt voor jou! Behalve Aminozuren bevat dit voedingssupplement ook creatine monohydraat en cafeïne. Alles wat je nodig hebt voor jouw intensieve trainingssessies.
  • Stacker staat al jarenlang bovenaan de lijst van favoriete pre workouts. Met Stacker 4 is er een vernieuwde versie die nog beter resultaat geeft dan de versies hiervoor. Het voedingssupplement bevat naast cafeïne ook extract van groene thee.
  • Mutant mass mag in dit rijtje ook zeker niet ontbreken. Je kunt hiermee werken aan de opbouw van optimale spiermassa en spierkracht! Behalve heel veel verschillende eiwitten heeft dit voedingssupplement ook verschillende koolhydraten en vetten.

Zorg dat je het best uit jezelf haalt!

Leave a Response