Sport

Real Madrid vs FC Barcelona live kijken

Redactie MannenNieuws1214 views

Dit weekend is het tijd voor de 237e wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona. Om alvast in de stemming te komen hebben wij een aantal feitjes over de wedstrijd op een rij gezet.

Dit kan je van El Clasico verwachten

Zit je klaar voor hét voetbalspektakel van het Spaanse en Europese voetbal? Zaterdag 23 december spelen de Spaanse grootmachten Real Madrid en Barcelona voor de 237e keer tegen elkaar in El Clasico. Het maagdelijke wit tegen de Blaugranas, het politiek gevoelige Madrid vs Catalonië, de eeuwige kemphanen Piqué vs Ramos en natuurlijk de 2 levende legendes Ronaldo vs Messi. De wedstrijd is al om 13:00 uur `s middags, zodat heel Azië ook live kan kijken. Bij KPN kijk je de wedstrijd via Ziggo Sport Totaal of als Pay Per View. Wij geven je graag 5 redenen waarom je deze middag lekker thuis voor de buis moet gaan zitten.

  1. Weergaloos voetbal

Beide clubs domineren al jaren het Spaanse en Internationale voetbal. Prijs na prijs wordt gewonnen en dit gaat vaak gepaard met heerlijk voetbal. Verfijnd tiki-taka voetbal tot vlijmscherpe counters en van heerlijke passeerbewegingen tot wonderschone goals. Het is elke keer weer genieten met een hoofdletter G.

  1. Wie is nu de beste? Is het Real Madrid of FC Barcelona?

Is Messi de beste? Of toch Ronaldo? Al jaren leidt dit tot heftige discussies tussen de fans. Feit is dat beide spelers de afgelopen jaren menig doelpuntenrecord hebben verpulverd en ze allebei 5 maal zijn uitgeroepen tot beste speler van de wereld. Wat dat betreft staat ze op eenzame hoogte in de geschiedenis van het internationale voetbal. Wij durven ons niet uit te spreken. Oordeel vooral zelf!

  1. Heel veel doelpunten

Je hoeft je geen zorgen te maken dat het een saaie 0-0 gaat worden. Want dat gebeurt bijna nooit. Alleen al in de laatste 5 seizoenen werden er meer dan 50 doelpunten gescoord in de onderlinge duels. Madrid heeft nog 1 doelpunt nodig om op de 400 te komen, terwijl voor Barcelona de teller vooralsnog stopt bij 384 goals. Maar wie scoorde de meeste goals in El Clasico? Messi: 25 stuks.

  1. Politiek en voetbal?

Voetbal is voetbal en politiek is politiek. Toch komen deze vaker dan lief is samen en wordt het voetbalveld een verlengstuk van de politieke arena. Want in de politiek vechten Barcelona en Madrid een verbeten strijd uit over de autonomie van de deelstaat Catalonië. Onder de fans van Barcelona is er veel support voor de onafhankelijkheid van Catalonië, terwijl de aanhang van Real Madrid juist zeer koningsgezind is en voorstander van Spaanse ‘eenheid’. 2 dagen voor de wedstrijd zijn de nieuwe verkiezingen in Catalonië. De Madrilenen zullen zeker luid en duidelijk laten merken wat ze er van vinden.

  1. Vuil spel

Naast prachtig voetbal, ontkomen we niet aan vuil spel en matenaaierij. Je hoeft niet verbaasd op te kijken als er zaterdag iemand met ‘rood’ het veld uit wordt gestuurd, dat er meerdere kaarten worden aangesmeerd of dat een schwalbe de wedstrijd gaat beslissen. Menig theater zou jaloers zijn op zoveel acteertalent en dramatiek. Je moet er van houden, maar het zal ook deze keer stof voor de nababbel worden.

Real Madrid-FC Barcelona kijken via een abonnement

Ziggo Sport Totaal is het sportpakket met La Liga en meer. Je kijkt Ziggo Sport Totaal al voor € 15,50 per maand. Hiermee krijg je toegang tot 6 extra sportkanalen.

Bestel de wedstrijd los

Voor het kijken van deze wedstrijd heb je niet per sé abonnement nodig. Je kan voor  € 6,- de wedstrijd ook los bestellen.

Wie denk jij dat er met de overwinning naar huis gaat?

Leave a Response