Automotive

Scooter leasen: alles wat je moet weten

Dion889 views
Als je geen geld hebt voor een nieuwe scooter, kun je er ook een leasen.

Een kleine blik om je heen in het stadsverkeer zal uitwijzen dat de scooter een buitengewoon populair vervoersmiddel is geworden in Nederland, nadat andere landen als Italië en Viëtnam er al lang het voortouw in hadden. De scooter is ideaal voor kortere afstanden die je snel wilt afleggen. Een auto is binnen de stadsgrenzen nu eenmaal niet het handigste voertuig, en overal naartoe fietsen heeft niet iedereen altijd zin in. Hoewel vooral jongeren op scooters rijden, is het voertuig natuurlijk ook voor volwassenen en tot in zekere mate ook senioren praktisch. Een nieuwe scooter kost echter enkele duizenden euro’s, en dat heeft niet iedereen zomaar beschikbaar. Daarom is het tegenwoordig ook mogelijk om een scooter leasen. We vertellen je alles wat je hierover moet weten voordat je de knoop doorhakt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het is niet moeilijk om een leasemaatschappij te vinden. Een korte zoekopdracht op internet zal vele aanbieders opleveren. Sommige daarvan richten zich enkel op scooters, maar ook grotere leasemaatschappijen met auto’s hebben geregeld ook scooters om te leasen. Het aanbod is groot, dus maak een goede vergelijking of lease je scooter via scooterlease-xl.nl als je een goede aanbieder wilt en jezelf de tijd wilt besparen. De voorwaarden voor het leasen van een scooter zijn kunnen wel verschillen per leasemaatschappij. Je moet er in ieder geval minimaal 18 jaar voor zijn, wat je aan moet kunnen tonen met een geldig identiteitsbewijs. Het kan ook zijn dat er maximum leeftijd aan gesteld wordt. Daarnaast moet je een bankpas kunnen produceren om te bevestigen dat je een betaalrekening hebt en dat het nummer dat je doorgeeft ook daadwerkelijk aan jouw naam gekoppeld is. Vaak mag je geen negatieve kredietgeschiedenis hebben, en soms wordt er ook verwacht dat je kunt aantonen dat je een vast maandelijks inkomen hebt, of dat je partner dat heeft. Voor freelancers kan het moeilijker worden om tot een leaseovereenkomst te komen, net als voor mensen die in een echtscheiding verwikkeld zijn.

Aan het einde van je leaseovereenkomst is de scooter jouw eigendom.

Een scooter leasen heeft zo zijn voordelen

Tussen een scooter willen en je er een kunnen veroorloven kan een wereld van verschil liggen. Heb je niet het budget om een scooter aan te schaffen, dan wil dat niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn voor jou om toch op een scooter te kunnen rijden. Wanneer je een scooter leaset, kun je voor om en nabij de 10 euro in de maand al een scooter in beheer krijgen. Wil je dan gedekt zijn voor schade, dan staat deze lage maandelijkse prijs je toe om er een volledige cascoverzekering bij te nemen. Dit is voor een geleasete scooter niet veel duurder dan voor een scooter die in jouw eigendom is. Ook de bijkomende accessoires hoef je niet per se zelf aan te schaffen. Het is ook mogelijk om een helm, een slot of een alarmsysteem erbij te leasen. Mocht je twijfelen tussen het aanschaffen van een tweedehands scooter en het leasen van een scooter, besef dan dat je in het laatste geval een nieuwe scooter krijgt en in het eerste geval niet zeker bent van de gebruiksgeschiedenis en mogelijke verborgen gebreken.

Anders dan bij auto

Het concept van leasen kennen we in eerste instantie voornamelijk van auto’s. Lease je een auto, dan betaal je een vastgesteld bedrag per maand, en wanneer de leasetermijn verstreken is, kun je weer voor een andere gloednieuwe auto gaan. Deze termijnen zijn vaak tussen de 2 en 5 jaar lang, dus zo vaak kun je dan van auto wisselen. Dat werkt anders in het geval van het leasen van scooters. Hier is doorgaans sprake van een afbetalingsregeling. Je betaalt wel een vastgesteld maandelijks bedrag, maar aan het einde van de leasetermijn ben je dan wel eigenaar van de scooter.

Leave a Response