Fashion

Stoere schoudertassen voor heren

Danny Bijl2756 views
Schoudertas heren

Schoudertassen worden vaak nog gezien als accessoires voor dames. Toch komen er ook steeds meer schoudertassen voor heren! Dat past helemaal in de trend van mannen die zich steeds meer bezig houden met hun uiterlijk en hun kleding en een schoudertas is voor heren net zo makkelijk! In plaats van de bekende overvolle broekzakken, kun je als man stijlvol over straat met een schoudertas die speciaal voor heren is ontworpen.  Wat is er dan anders aan de speciale schoudertassen voor heren?

Schoudertas heren

Verschillende kleuren
Ten eerste is binnen de heren schoudertassen minder keus in kleuren dan bij de dames schoudertassen. Waar het voor dames heel normaal is om te kiezen voor rode, oranje en zilverkleurige schoudertassen, blijft het assortiment voor heren vaak beperkt tot kleuren als zwart en bruin. Dat is ook niet zo gek; als je als man kiest voor een schoudertas heren, moet het natuurlijk wel een stoere en mannelijke tas zijn.

Verschillende modellen
Naast de verschillende kleuren, is vaak ook duidelijk verschil te zien in het model van een mannentas. Een heren schoudertas heeft meestal een strak en recht model met duidelijke hoeken. Dat zorgt voor een strak en stoer uiterlijk van de schoudertas. Daarnaast zijn bijna alle schoudertassen voor mannen gemaakt om uitsluitend cross-body te dragen. Dat is te zien aan de lange schouderband die aan de tas zit en aan het ontbreken van de korte hengsels om de tas als handtas te dragen. Dankzij de schouderband is de tas prettig te dragen en houd je daarbij altijd je beide handen vrij. Ook zie je bij heel veel heren schoudertassen een grote flap die een groot deel van de tas aan de voorkant bedekt.

Verschillende materialen
Tot slot zie je aan het materiaalgebruik vaak of een tas bedoeld is als herentas of als damestas. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar bij heren schoudertassen wordt vaak gebruik gemaakt van leer. Leer heeft een stoere en ruige uitstraling, helemaal als het leer geschuurd is of een verouderde look heeft. Dit ziet er vooral goed uit als het leer zwart of bruin van kleur is. Naar mate de tas meer gebruikt wordt, zal het leer alleen maar mooier worden. Ook zie je bij schoudertassen voor heren vaker stoere gespen in zilverkleur. De stoere gespen maken de tas helemaal af.

Leave a Response