Wonen

Stoere vloeren voor de badkamer

Redactie MannenNieuws1421 views
Stoere vloeren badkamer

De vloer vormt de basis van je badkamer, niet onbelangrijk om goed over na te denken wat je op de vloer wilt. Mag van jou de badkamer een stoer karakter krijgen? Daar passen de drie onderstaande vloeren uitstekend bij. P.S. ook mooi voor vrouwen, dus je hebt waarschijnlijk niet veel overtuigingskracht nodig.

Vergeet de vloerverwarming niet

Vloerverwarming geeft veel comfort in de badkamer, laat dit nu net de ruimte zijn waar je juist op zoek bent naar comfort. Bedenk je daarom van te voren goed of je vloerverwarming onder je nieuwe vloer wil laten leggen. Je hebt de keuze uit twee soorten vloerverwarming: elektrische vloerverwarming en warm water vloerverwarming. Wat de voor- en nadelen zijn?

Opties Elektrische vloerverwarming Warm water vloerverwarming
Makkelijk aan te leggen +
Kortste opwarmtijd +
Laagste prijs +
Laagste verbruikskosten +
Langste levensduur +

Kortom voor vloerverwarming in de badkamer hang je keuze volledig af van wat jij het belangrijkste vindt, bijvoorbeeld een snelle opwarmtijd of juist lagere energielasten.

  1. Groot, grootst, grootste tegels

In opkomst zijn de XL-tegels, voor in de woonkamer maar ook zeker in de badkamer. Het voordeel van grote tegels, die te verkrijgen zijn in formaten van zelfs 1 meter bij 1 meter, is dat de ruimte een stuk groter lijkt. Dit komt mede doordat je weinig voegen hebt, wat er ook nog eens heel mooi uitziet. Er komt wel wat mankracht bij kijken om de tegels naar de badkamer te krijgen.

Stoere vloeren badkamer

  1. Keramisch parket

Hout in de badkamer, dat klinkt niet als een uitstekend plan. Toch is robuust hout een populair product om mee te werken in huis. Gelukkig is daar iets op gevonden: keramisch parket, ook wel de houtlook tegel genoemd. Dit zijn tegels die eruit zien als houten planken en ze zijn erin geslaagd dat je het verschil bijna niet meer ziet. Er zijn planken varianten, de voeg kan zo smal gezet worden dat je die bijna niet ziet en er zitten knoesten en groeven in.

Stoere vloeren badkamer

  1. Egale vloer van stucwerk

Stucwerk is perfect voor de badkamer. Op het plafond in de badkamer wordt daarom al vaak stucwerk gebruikt, maar op muren en vloeren zie je het nog weinig. Waarom stucwerk perfect is voor de badkamer? Je hebt geen voegen waar vuil zich ophoopt en door het ontbreken van de voegen lijkt de badkamer groter. Ga wel op zoek naar stucwerk dat geschikt is om langdurig nat te worden. Deze soorten stucwerk zijn iets hoger in prijs, maar leveren wel een robuust effect op. Microcement of microbeton is bijvoorbeeld geschikt voor een vloer in de badkamer.

Leave a Response