Lifestyle

Theorie examen halen? Volg vooral niet het voorbeeld van deze mensen

David942 views

Het Nederlands rijexamen staat bekend als één van de zwaarste ter wereld. Misschien is het iets dat je nog niet had beseft, maar in veel landen is het niet nodig om ook maar één rijles te nemen. Je vader, moeder of vriend geeft je simpelweg wat lessen en na een simpel examen haal je het rijexamen meestal wel.

Hoe anders is dat in Nederland, waar het niet ongewoon is om veertig peperdure rijlessen te nemen en dan nog te falen. En nee, met die lessen ben je er nog niet eens, want ook het gevreesde theorie-examen moet gehaald worden.

Voor veel mensen staat dat theorie-examen gelijk aan een hel van moeilijke verkeerssituaties, verkeersborden en regeltjes leren. Helaas gaat het dan ook lang niet altijd in één keer goed bij iedereen, maar je hebt altijd baas boven baas.

Moet je zelf je theorie nog halen, neem dan in elk geval geen voorbeeld aan deze mensen.

Spiekbriefje? Nee, dit gaat wel wat verder

We kennen misschien allemaal wel verhalen van vrouwelijke klas- of studiegenoten met een flinke voorgevel die hierin een spiekbriefje verstopten tijdens een examen. Eén Duitse maakte het echter wel heel bond. Ze liet het niet bij een spiekbriefje, maar verstopte in haar bh een heus spionage-apparaat, inclusief camera die live verbonden was met mensen op een andere locatie.

Via een oortje gaven deze mensen vervolgens door wat het juiste antwoord op de vraag was. Was het haar gelukt, dan zouden sommigen het misschien geniaal vinden, maar zo ver kwam het niet. De 22-jarige werd gepakt en moest en-passant nog even langs de KNO-arts om het oortje te laten verwijderen, dat veel te diep in haar oor verdwenen was.

Driemaal is scheepsrecht – of 114 keer natuurlijk

Kijk, dat zo’n lastig theorie-examen niet in één keer gehaald wordt kan de beste overkomen. Behoor jij tot de gelukkigen die meer dan één keer geen voldoende wisten te halen, wees dan niet bang: het kan nog veel erger.

Eén vrouw kreeg het voor elkaar om maar liefst 114 keer te zakken voor het theorie-examen. Vraag ons niet hoe, want zelfs als je alles gokt zou je toch een aardig eind moeten komen in al die pogingen. Ze is hierin overigens niet uniek, want een man weet in haar buurt te blijven met inmiddels 107 mislukte examens.

Het is bijna niet te geloven. De meesten zullen een theorie examen oefenen, maar zelfs wanneer je dit niet doet zouden die meer dan honderd pogingen toch wel moeten gelden als een flinke oefening?

Vergeet die oortjes nou maar: ga gewoon leren!

Het Duitse meisje met spionage-apparatuur was al niet de enige. Nog iemand heeft een poging gewaagd met een oortje, al was het iets minder geavanceerd. Via zijn telefoon liet hij draadloos theorie opdreunen in zijn oor.

Zijn telefoon was ‘veilig’ weggestopt in zijn onderbroek, maar helaas is ook dat niet een waterdichte oplossing om niet gesnapt te worden. Wat hij niet wist, was dat het personeel tijdens het examen rond zou lopen met een stoorzendertje dat telefoons lawaai laat maken wanneer ze ingeschakeld zijn. Dan sta je dus goed voor lul met zo’n opbergplek.

Leave a Response