ReizenLifestyle

Uitgaan rond het Gardameer

Redactie MannenNieuws1320 views
gardameer

Het Gardameer is een populaire vakantiebestemming onder veel Nederlanders. Het is nog min of meer prima te rijden en het is er meestal lekker weer. Het meer biedt voldoende ruimte om te recreëren, maar is er ook voldoende ruimte om uit te gaan?

Rondom het Gardameer zijn er tal van uitgaansgelegenheden. Wel ligt het aan het seizoen welke geopend zijn. In de zomer zijn er vanzelfsprekend meer toeristen, waardoor de gelegenheden ook langer en vaker geopend zijn. Daarnaast is het in de zomer vaak ook een stuk drukker tijdens het uitgaan.

In tegenstelling tot Nederland begint het uitgaansleven rondom het Gardameer vaak al vroeg op de avond. Meestal lopen de terrassen dan al aardig vol en stromen de boulevards vol met mensen. Ook in de restaurants is het erg druk.

Rond acht uur is meestal het hoogtepunt qua eten. Door de hitte eten veel toeristen laat op de avond. De kans is groot dat je rond een uur of acht amper een plekje kunt bemachtigen in een restaurant. Je eet hier niet even snel, maar het eten kan uren in beslag nemen. Eten is in Italië echt een sociaal gebeuren.

Uitgaan in de nacht

Vanaf middernacht begint het echte uitgaansleven. Er zijn veel discotheken rondom het Gardameer. Rond middernacht beginnen de feesten in de discotheken meestal, rond een uur of vier à vijf stromen de discotheken vervolgens weer leeg.


In de buurt van Desenzano zijn de meeste uitgaansgelegenheden gevestigd, maar ook op andere plekken rondom het meer kan je voldoende plekken vinden om uit te gaan. Een van de belangrijkste plekken om uit te gaan is Teatro Alberti. Te vinden in Desenzano. Hier vind je alles in een. Je kunt er luxe dineren met live muziek of zelfs een gehele show. Let wel op dat het hier vaak erg druk is en dat het dus lastig kan zijn om een plek te bemachtigen.

Een andere plek die erg populair is heet Coco Beach. Coco Beach ligt vlakbij de populaire Camping Piantelle. Coco Beach is een ware club aan het meer. Er wordt goede muziek gedraaid. Wat is er beter dan meedeinzen op de muziek met een drankje in je hand onder een palmboom. Teatro Alberti, Art club Disco dn Biblò Movie zijn andere plekken waar je je hart op kunt halen.

Hoewel het Gardameer dus bekend staat als een plek voor familievakanties, zijn er ook tal van gelegenheden om uit te gaan. Als je uitgaat rondom het Gardameer, heb je sowieso een avond om nooit meer te vergeten. Er is voor ieder wel iets te doen!

Leave a Response