Reizen

De 5 mooiste duikspots in Europa

Jaro1083 views
duiken europa

De wereld bestaat voor het grootste gedeelte uit… water! Wanneer je onontdekte plekken wilt bezoeken is duiken de ideale manier. De prachtige onderwaterwereld heeft iets magisch en steeds meer mensen kiezen ervoor om al duikend deze plekken te verkennen. Het Great Barrier Reef in Australië staat natuurlijk op 1 van populairste duikplekken ter wereld, maar wist je dat je in Europa ook geweldig kunt duiken? Wij hebben de 5 mooiste duikspots van ons continent op een rijtje gezet!

1 Nederland

Jazeker, Nederland kent een plek waar je geweldig kunt duiken! De Oosterschelde is een zeearm die zich in de provincie Zeeland bevindt. De onderwaterwereld hier wordt betoverd door de vele zeesterren, kreeftjes, zeepaardjes en schelpdieren. Met een beetje geluk kun je zelfs een bruinvis spotten. De Oosterschelde is dé duikspot van Nederland!

2 Kroatië

De Adriatische zee voor Kroatië wordt gezien als de meest heldere zee van Europa. Deze zee is zo helder dat je soms wel tot 40 meter diep kunt kijken. In totaal telt het land meer dan honderd geregistreerde duiklocaties en buiten de prachtige vissen om zijn er ook andere dingen die je kunt zien. Denk bijvoorbeeld aan indrukwekkende grotten, prachtige koraalvelden, antieke zeilschepen en wrakken van oorlogsschepen. In Dalmatië bevinden zich 1500 onderwatergrotten die je al duikend kunt verkennen.

3 De Canarische Eilanden

De meeste duikspots in Europa zijn vooral geschikt in de zomer. Een plek waar je het hele jaar door aangenaam kunt duiken: De Canarische Eilanden! Het water is helder en de temperaturen komen niet onder de 15 graden. Ook kun je hier veel exclusieve dieren spotten. Denk bijvoorbeeld aan Manta’s, roggen, barracuda’s en nog veel meer. Voor de kust van Lanzarote vind je vele grotten, kliffen en oude scheepswrakken. Kortom, de ideale duikbestemming!

duiken europa 2

Lees ook: Dit zijn de allermooiste surfspots ter wereld!

4 Oostenrijk

Ben je een ervaren duiker en heb je bovenstaande spots al meerdere keren bezocht? Of ben je gewoon op zoek naar een unieke duikplek? Kies dan voor Oostenrijk. De turquoise blauwe meren als de Samarangersee en Fernsteinsee zijn indrukwekkend mooi. Het water is zo helder, dat je tientallen meters zicht hebt. Je duikt hier niet om vissen of koraal te spotten, maar de ijsformaties zijn ’s winters een unieke verschijning. Je duikt vlakt langs ijsschotsen en hebt echt het gevoel dat je even in een andere wereld bent.

5 Italië

Net als op de Canarische Eilanden kun je ook in Italië het hele jaar door prachtig duiken. Langs de kust van het vasteland, maar vooral ook op de eilanden. Het eiland Sardinië is een van de hotspots op het gebied van duiken. Je vindt hier unieke vissoorten als zaagvissen, morenen en tandvissen. Voor de echte waaghalzen: je kunt hier ook ’s nachts duiken. Bepaalde vissen laten zich namelijk alleen zien wanneer het donker is!

Heb jij weleens gedoken op bovenstaande plekken? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response