FeaturedReizenSport

Ultiem mannenweekendje? In Londen moet je zijn.

Danny Bijl2298 views
Stamford Bridge Chelsea Stadion

Wanneer de druk van het werk, de relatie of je schoonmoeder je te veel wordt is er geen betere remedie dan een weekendje weg met je vrienden. Wanneer je dan na enkele weken discussies eindelijk de toestemming van vrouwlief hebt verworven stelt de vraag zich: naar waar gaan we? Geen probleem, het antwoord is al lang voorhanden: je gaat naar Londen.

When a man is tired of London, he is tired of life

Aldus sprak Samuel Johnson. Laat ik je nog meer vertellen: de man had gelijk. Vergeet dan ook de Big Ben, the houses of parliament, het reuzenrad en de Harry Potter tours die doorheen de stad verschijnen: dat is voor een ander reisje. Eentje met je vrouw erbij. Je bent hier toch immers met de kerels? En wat is er leuker voor een groep mannen dan sport? Ideaal, London moet zowat het mekka zijn van de voetbalwereld. In geen enkele andere stad zul je meer succesvolle voetbalclubs vinden dan in Londen. Een kleine greep uit het aanbod? Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham, Charlton, Wimbledon, Queen Park Rangers en Fulham zijn stuk voor stuk ploegen die hun basis hebben in de hoofdstad van Engeland. En zeg nu zelf: een match meepikken is een echte must tijdens een mannenweekend.

Stamford Bridge Chelsea Stadion

En nog meer sport

Londen is ook de thuishaven van Wimbledon. Tennisfanaten kunnen hun hart gerust ophalen hier. Liever een paardenrace? Geen probleem, je struikelt al bijna over de racebanen in de buitenwijken van deze metropool. Ook voor ijshockey, cricket, rugby en nog zoveel meer ben je in Londen aan het juiste adres.

Wimbledon weekend

Niet enkel sport

Niet iedere man houdt van het bekijken van andere mannen die zich in het zweet werken. Ben je eerder een filmfanaat? Ook hier biedt Londen je een perfecte activiteit aan: Warner Bros studios Londen ligt in het centrum van de stad en neemt je mee in de magie van het witte doek. Ga in groep en je krijgt niet alleen een korting maar kunt gelijk ook aan tafel schuiven. Wie weet zie je wel een ster in actie.

Er mag al eens gelachen worden

Londen is naast hoofdstad van Engeland ook de hoofdstad van de lach. De ene na de andere comedyclub sleurt je binnen in de wereld van de stand-up comedy. Vaak is er op het einde van de avond ook een improvisatiemoment voorzien voor wie het aandurft. Trek dus je stoute schoenen aan en smeer een vriend van je de kans van zijn leven aan. Of het meest beschamende moment van de avond, dat valt te bezien.
Hetzelfde kan gezegd worden van liveoptredens. Van heinde en ver stromen duizenden naar de metropool toe met grote muziekdromen. Tot een aantal jaar geleden had je grote kans Ed Sheeran nog tegen te komen op een lokaal podium. Neem dus al een voorsprong op de hitlijsten en ontdek het nieuw talent.

Uitgaan

Laten we wel wezen. Een mannenweekendje zonder de clubs te verkennen is ook maar niets. Niet voor niets is het nachtleven in London legendarisch. Of je nu Ministry of Sound, KOKO, Heaven of Fabric binnenstapt: een heerlijke avond is zeker.

Ministry of Sound Londen

De beste manier om naar Londen te reizen? Via de ferry Oostende – Dover natuurlijk. Een stuk goedkoper dan de trein, handiger dan het vliegtuig en je kan ineens de auto meenemen. Kan niet missen toch?

Leave a Response