Reizen

Vijf relaxte vakantiebestemmingen voor jou en je vriendin

Danny Bijl1351 views
havana cuba vakantie

Nog geen vakantie geboekt deze zomer? Er komt een tijd waarin we niet meer zo de behoefte hebben aan reizen naar bestemmingen waar we een stevig stapje in de wereld kunnen zetten. Met de vele stappende jongeren in plaatsen als Ibiza en Cherso zijn deze plaatsen dan misschien ook niets meer voor jou. Dat hoeft echter niet het einde zijn van het reizen met je vriendin. Hier zijn enkele alternatieven voor relaxte vakantiebestemmingen waar je je vriendin mee naartoe kunt nemen.

1. Havana, Cuba

Relaxter kan het wellicht niet worden. Eens je voet op Cuba zet neemt hun relaxte levensstijl het meteen van je over en valt alle stress van je af. Niet alleen zijn de Cubanen gekend voor hun relaxte levensstijl, het land kent ook heel wat mogelijkheden voor jonge koppels. Het oude centrum van Havana is een ideale bestemming om in te vertoeven. Daarnaast is Cuba gekend voor zijn cocktails zoals de wereldberoemde mojito. Het eiland heeft heel wat stranden die voorlopig nog niet erg toeristisch zijn. De ideale vakantie dus voor wie wil genieten van de zon terwijl hij van zijn rum, munt en rietsuiker gemengde cocktail nipt.

2. Albufeira, Portugal

Wie de drukte en de vele uitgaansjongeren aan de Spaanse Costa del Sol wil vermijden kan opteren voor Albufeira als alternatief. Deze Portugese badstad gelegen in de Algarve bezit alle troeven van de Spaanse kuststreken maar dan zonder luidruchtige jongeren die tot diep in de nacht de bloemetjes buiten zetten. Albufeira is van oorsprong een klein vissersdorp dat ondertussen is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor toeristen. De historie van de stad is nog steeds merkbaar in het centrum waar de kleine huisjes, goede restaurants en gezellige pleintjes het idyllische karakter van de stad weergeven. Vooral in het oude centrum is het goed vertoeven wanneer je met zijn tweetjes bent.

Albufeira

3. Bali, Indonesië

Relaxen op een tropische zonnige bestemming? Dan staat Bali waarschijnlijk hoog op je verlanglijstje. Het Indonesische eiland kent stranden die zo op een postkaartje kunnen en heeft tal van yoga- en welnessmogelijkheden. Parelwitte stranden, palmbomen en een helderblauwe zee? Daar horen uiteraard ook cocktails bij. Je vindt er dan ook de beste margarita en mojitos. De vele strandbars maken het mogelijk de adembenemende zonsondergangen te bewonderen terwijl je geniet van die lekkere cocktail. De paradijs lijkende setting is een droombestemming voor jonge koppels die niet alleen van de omgeving maar ook van elkaar willen genieten.

Bali vakantie jonge koppels

4. Miami, USA

Gelegen in Florida, Miami is een perfecte bestemming om je vriendin mee naartoe te nemen. Zonnig weer, prachtige stranden en tal van mogelijkheden om nieuwe ervaringen (nieuwe cocktails dus) op te doen. Het mogen dan misschien wel de vele opvallende nachtclubs zijn die de aandacht krijgen in Miami, toch zijn er heel wat interessante alternatieven voor wie rustig van een cocktail wil genieten. Je vindt er een ruim aanbod variërende van rooftop bars die je een indrukwekkend zicht op Miami en de oceaan bieden tot topklasse cocktailbars die je de beste drankjes serveren. De glamour van Miami zal je meteen veroveren. De stad wordt niet voor niks de Magic City genoemd.

miami

5. Phuket, Thailand

Thailand is wereldwijd geroemd omwille van zijn uitgebreide en smakelijke keuken. Die lijn trekken ze gewoon door in hun cocktails. Zo is er de Thai Mojito of Thaijito, een lekkere kruidige cocktail met subtiele, frisse hint van lemongrass. De cocktail is een Thaise variant op de Cubaanse Mojito gemaakt met rum, soda en limoen. Phuket staat bekend omwille van zijn witte stranden en blauwe oceaan. Samen met je vriendin kan je dan ook genieten van dit paradijs op aarde terwijl je van de lekkerste cocktails geniet.

phuket thailand

Leave a Response