Sport

Waar moet een goed voetbaltenue aan voldoen?

Redactie MannenNieuws1015 views
Waar moet een goed voetbaltenue aan voldoen

Gaat je kind op voetbal? Dan moet er ook een voetbaltenue worden aangeschaft. Waar moet je op letten als je voetbalkleding gaat kopen voor je kind?

Vraag informatie bij de club

Als je je kind gaat inschrijven bij een voetbalclub, is het een goed idee om ook meteen even te informeren naar de kleding die hij of zij nodig heeft voor de trainingen en wedstrijden. Binnen veel clubs gelden daar namelijk regels voor, of zijn er collectieve afspraken gemaakt.

Bij veel voetbalclubs is het zo dat een kind zelf mag kiezen in welke kleding het traint, zolang het maar geschikt is om in te voetballen uiteraard. In de praktijk komt dit erop neer dat er zeker bij jonge kinderen een bonte verzameling outfits op de trainingsvelden te zien is. Veel spelertjes grijpen deze momenten aan om kleding te dragen van hun favoriete clubs. Zo kan het zomaar gebeuren dat je een speler in een Real Madrid tenue de bal over ziet spelen aan een spelertje in de kleuren van FC Barcelona. Let wel op dat een shirt met een kort broekje niet genoeg is om het hele jaar door te komen: in de wintermaanden is een trainingspak bijna onmisbaar, anders wordt het echt te koud op het trainingsveld.

Waar kinderen tijdens trainingen over het algemeen zelf mogen kiezen wat zij dragen, is dat tijdens wedstrijden natuurlijk wel anders. Die worden gespeeld in de kleuren van de club! De club kan je bij het inschrijven vertellen waar je dit tenue aan kunt schaffen, meestal is er sprake van een samenwerking met een lokale sportwinkel die de kleding kant en klaar op voorraad heeft hangen. Informeer wel goed of je dit wel aan hoeft te schaffen: steeds meer teams en clubs vinden een sponsor die de wedstrijdoutfits aanbiedt, zodat de ouders deze zelf niet hoeven te kopen.

Goed voetbaltenue

Wat is er verder nog nodig?

Het tenue vormt de basis van iedere voetbaloutfit. Maar dat betekent nog niet dat je na de aanschaf hiervan al helemaal klaar bent. Om het tenue compleet te maken zijn er allereerst voetbalsokken nodig. Koop deze goed op maat, en zeker niet te groot, dat voorkomt dat ze afzakken of blaren veroorzaken. Ook scheenbeschermers moeten zeker worden gekocht, heb je deze niet dan wordt er niet gevoetbald. Ook hierbij is de maat van belang. Koop ze niet op de groei een beetje te groot, dan kan je kind zijn of haar benen lastig buigen. Te kleine scheenbeschermers zorgen er op hun beurt weer voor dat niet het hele scheenbeen beschermd is.

Leave a Response