Gadgets

  We kunnen niet langer om Huawei heen: uitdager van de grote namen

David881 views

Het mag geen verrassing heten dat Apple en Samsung nog altijd de dienst uitmaken in smartphoneland, maar het is de vraag hoe lang deze bedrijven nog de Grote Twee vormen. Met Huawei voorop kloppen andere merken namelijk stevig aan de deur.

Huawei is een Chinees bedrijf dat sinds enkele jaren actief is in Nederland. We kijken met Mannennieuws naar de groei van Huawei en in het bijzonder naar het meest recente model: de Huawei P10 Lite, het budgetmodel van de P10.

Huawei in Nederland

Al meer dan tien jaar is Huawei in Nederland op grote schaal actief. Lange tijd was dit voor de gemiddelde Nederlander vooral achter de schermen. Zo waren ze verantwoordelijk voor delen van het mobiele netwerk van onder meer T-Mobile en was Telfort een grote klant van de Chinezen.

Sinds 2012 staat Huawei echter ook zelf op het podium. Sinds dat jaar produceerde het bedrijf diverse smartphones die passen in de midden- en budgetklasse. Met steeds meer succes, want we zien steeds vaker Huawei-telefoons in het Nederlandse straatbeeld. Eén van de meest succesvolle reeksen is de Huawei P-lijn, waarbij de P10 (Lite) de laatste uitgaves zijn.

Huawei P10 Lite: meer voor minder

De Huawei P10 Lite is een budgetmodel en met een toestelprijs van rond de € 240,00 een stuk goedkoper dan de bekende namen uit het hogere segment. Dat het om een budgetmodel gaat, merk je echter lang niet altijd.

Met prima snelheden, een scherpe display en bovendien een prachtig design krijg je zonder meer waar voor je geld met de P10 Lite. Wil je een Huawei kopen, lees hieronder dan zeker verder over de Huawei P10 Lite.

Design

Op het gebied van design mag je bij de P10 Lite eigenlijk niet spreken van een budgetmodel. Met een metalen behuizing en smaakvolle glazen achterzijde oogt en voelt de smartphone simpelweg aan als een echte topper.

Display

Met een 5,2-inch scherm kun je naar hartenlust apps gebruiken, foto’s en filmpjes bekijken en goed het overzicht bewaren. De telefoon heeft een pixeldichtheid van 424 ppi, wat ervoor zorgt dat het beeld haarscherp is en met hoge kwaliteit video’s en foto’s kan tonen. Ook de helderheid van het beeldscherm is bovengemiddeld, wat met name in fel zonlicht geen overbodige luxe is.

Accu

De Huawei P10 Lite beschikt over een 3000 mAh accu. Dit is vrij gemiddeld ten opzichte van vergelijkbare modellen. Hoewel de accucapaciteit niet alles zegt over de uiteindelijke maximale gebruiksduur, is ook deze voldoende bij de P10 Lite.

Snelheid

De Huawei P10 Lite maakt gebruik van een Kirin 655-processor en een werkgeheugen van 4 GB. Dit leidt tot prima prestaties en maakt het mogelijk om zonder moeite te schakelen tussen apps. In haar prijsklasse doet de P10 Lite niet of nauwelijks onder voor de meeste concurrenten.

Camera

De Huawei P10 Lite beschikt over een 12-megapixelcamera met verschillende modi, waaronder panorama en lichtschilderij, wat in feite een verlengde sluitertijd is. Met name bij beperkt licht onderscheidt de Huawei P10 Lite zich positief ten opzichte van de directe concurrentie. Ook in schemer is er maar weinig ruis zichtbaar.

Huawei camera

Tenslotte doet de camera het ook goed bij het vastleggen van snelle objecten, bijvoorbeeld tijdens sport. Je kunt bijvoorbeeld zonder problemen mooie actiefoto’s maken tijdens voetbalwedstrijden.

Huawei een geschikte optie voor mij?

Op de telefoons van Huawei is simpelweg weinig op te merken. Het design is prachtig, de prestaties zijn goed en ook de accu is wat je mag verwachten van de smartphones. Dat Huawei steeds meer aan populariteit wint is dan ook niet meer dan logisch. Met de P10 Lite laten de Chinezen bovendien zien niet stil te zitten en continu verder te gaan met het ontwikkelen van hun smartphones.

Hoofdfoto:  Ivan Garcia / Shutterstock.com

 

 

Leave a Response