Lifestyle

10 dingen die elke man voor zijn 25e gedaan moet hebben

Jaro1199 views
mannen-onder-25

Voordat je een jaar of 25 bent, heeft een man over het algemeen veel vrijheid en mogelijkheden. Je hebt waarschijnlijk geen vaste baan, kinderen of andere niet te vermijden verplichtingen. Er zijn dan ook een hele hoop zaken die je in deze tijd van je leven kunt doen en later een stuk moeilijker zullen worden. Als je niet precies weet wat je nou echt voor je 25e levensjaar gedaan moet hebben, kun je met deze 10 tips een hoop inspiratie opdoen.

1. Boek een verassingsreis

Een verassingsreis is tegenwoordig goed betaalbaar en makkelijk te boeken. Ga met een aantal vrienden naar een onbekende bestemming en leef je volledig uit.

2. Breng je garderobe op orde

Gooi of geef die oude shirts en sweaters weg en koop een aantal goede basics voor in je kledingkast. Met een aantal mooie en goede overhemden, pantalons, shirts en pullovers kun je jaren vooruit.

3. Leer een taal

Als je wat tijd over hebt is het leren van een taal een geweldig goed idee. Het is niet alleen heel handig om een vreemde taal te leren, het is vandaag de dag ook nog eens heel hip om een woordje over de grens te spreken.

mannen-onder-25-2

Lees ook: Dit zijn de leukste zomerschoenen voor mannen!

4. Alleen naar een goed restaurant

Geniet eens echt van het eten zonder allerlei afleidingen. Tijdens het wachten scoor je bonuspunten door een boek of krant te lezen in plaats van de hele tijd op je telefoon te kijken.

5. Waardeer en koester je familie

Als kind en zeker als puber zul je waarschijnlijk vaak discussies en meningsverschillen met je ouders en eventuele broers en zussen hebben gehad. Nu je een man bent is het tijd om de waardering naar je familie zichtbaar en voelbaar te maken. Wees aardig en neem bijvoorbeeld eens een bos bloemen voor je ouders mee.

6. Ga los op een festival

De tijd dat jij een heel weekend los kunt gaan op een waanzinnig festival is nu! Je feest de hele nacht door en staat er de volgende dag gewoon weer. Naarmate je ouder wordt zal dit steeds lastiger gaan…

7. Kies een kapsel

Experimenteer voor je 25e met verschillende haarstijlen en kies uiteindelijk welk kapsel het best bij jouw past. Na je 25e is het letterlijk tijd om je wilde haren te verliezen en voor een zakelijk kapsel te kiezen.

8. Probeer verschillende sporten

Hopelijk ben je nu nog gezond en redelijk fit en heb je de mogelijkheid om eens te experimenteren met sporten. Ga eens klimmen, waterskiën, squashen of bereik je doelen in de sportschool.

9. Leer goed koken

Het is nu tijd om meer te kunnen maken dan pasta pesto, curry en wraps. Koop een paar goede kookboeken en ga er mee aan de slag. Deze tip werkt overigens ook goed om indruk te maken op mooie vrouwen.

mannen-onder-25-3

Lees ook: Zelf je pizza maken: een ideale activiteit voor op een eerste date!

10. Koop iets moois voor jezelf

Beloon jezelf eens met een mooie en dure aankoop. Dat ene dure luchtje dat je altijd al wilde, een tas van een duur merk of een schitterend maatpak.

Welke dingen mis je op deze lijst? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response