Reizen

4 mooie plekken in Europa om te bezoeken na corona

Redactie MannenNieuws1707 views
4 mooie plekken in Europa om te bezoeken na corona

Heeft corona ervoor gezorgd dat je het afgelopen jaar weinig vrije uren opgenomen hebt, en heb je ze kunnen opsparen? Dan lonkt er wellicht na corona de mogelijkheid om een fijne sabbatical te houden. Als er weer zonder al te veel moeilijkheden naar het buitenland gereisd kan worden, zou een camperbusje kopen en door Europa trekken een leuke invulling van die sabbatical zijn. We zetten een aantal interessante plekken op een rijtje die je zou kunnen bezoeken tijdens die reis.

Liechtenstein

Veel mensen zijn nog nooit in Liechtenstein geweest, omdat je er in de meeste gevallen ook niet doorheen komt als je bijvoorbeeld naar Italië, Zwitserland of Oostenrijk gaat. Waarom dan niet je sabbatical gebruiken om ook dit land te kunnen afvinken? Het dwergstaatje is mooi gelegen tussen de groene bergen. Boven het hoofdstadje Vaduz torent het kasteel uit waar de Vorst Hans Adam II ook daadwerkelijk woont, wat het geheel toch een wat sprookjesachtige allure geeft. In de bergen kun je wandelen met lama’s en alpaca’s en dat schijnt heel gezellig te zijn. Een dag of twee à drie in Liechtenstein blijven is echter wel voldoende.

Transsylvanië

Als je toch de tijd hebt, waarom dan niet helemaal doorrijden naar Roemenië om de streek Transsylvanië te bezoeken. Het boek Dracula van Bram Stoker speelt zich hier af in dit groene gebied met rollende heuvels dat omlijnd wordt door bergketens. In het mooie, kleurrijke oude stadje Sighisoara vind je het geboortehuis van Vlad Tepes, waar Dracula op gebaseerd is. In Bran vind je het intrigerende, kleine kasteel dat ‘het kasteel van Dracula’ zou moeten zijn. In Transsylvanië vind je veel Hongaarse overblijfselen, bijvoorbeeld in Tirgu-Mures. Sla zeker de oude Saksische stad Sibiu en de stad Brasov niet over.

Zuid-Servië

Prima te combineren met Roemenië op een mooie roadtrip, is het zuidelijk deel van Servië. Veel Europeanen kennis inmiddels wel de schoonheid van andere delen van het voormalig Joegoslavië, maar Servië wordt vaak over het hoofd gezien. In de zuidelijke helft van het land vind je prachtige berglandschappen met mooie rivieren en veel eeuwenoude kloosters. Wil je je in de watten laten leggen, ga dan naar het kuuroord Vrnjacka Banja.

Noord-Duitsland

Noord-Duitsland

Denk je aan Duitsland, dan denk je aan het Zwarte Woud, de Eifel en Beieren. In het oosten worden Berlijn en Dresden veel bezocht. Maar over de kust in het noordoosten van Duitsland hoor je zelden iemand. Dit terwijl hier verschillende oude Hanzesteden liggen die zeker een bezoek waard zijn. De mooiste daarvan is Lübeck, want daarvan is het oude centrum het best bewaard gebleven. Verder oostwaarts vind je achtereenvolgens de historische steden Wismar, Rostock, Stralsund en Greifswald. Vanuit Stralsund kun je ook het eiland Rügen bezoeken, dat verschillende natuurgebieden, stranden én krijtrotsen heeft. Vlak over de grens in Polen vind je ook nog de oude Hanzestad Szczecin.

Dit is slechts wat inspiratie voor wat een mooie rondreis door Europa kan worden in je camperbusje. Er is nog veel meer moois in Europa dat wacht om ontdekt te worden!

Leave a Response