Fashion

6 tips voor het stijlvol kleden van je kind als vader

Dion795 views
6 tips voor het stijlvol kleden van je kind als vader

Vader zijn is niet altijd even gemakkelijk. Het is een rol waar je in moet groeien en dat kan soms nog wel eens lastige situaties met zich meebrengen. Een van deze situaties is het juiste gevoel voor kledingkeuze voor jouw kind. Zeker als je zelf al niet de meest fanatieke kledingshopper bent, kun je het hier moeilijk mee hebben. Daarom geven we je zes nuttige tips voor hoe jij jouw zoon of dochter comfortabel én stijlvol kunt kleden.

Vergeet de groeispurt niet

Let bij het aanschaffen van kinderkleding goed op de maten. Dit klinkt misschien logisch, maar rondlopen in te grote of te kleine kleding is ook voor een kind niet erg stijlvol. Kinderen groeien als kool, en het is voor jouw kind niet prettig als hij of zij in een verkeerde maat kleding rondloopt. Vooral de allerkleinsten kunnen behoorlijk in de knel komen met bewegen wanneer de mouwtjes tot ver over de handen komen. Kindermaten zijn gelukkig overzichtelijk: de maten worden namelijk gemeten aan de hand van de lengte van het kind. Het maatnummer is de maximale lengte dat het kind kan hebben om de kleding goed te laten passen. Deze maten worden per 5 centimeter gerekend lichaamslengte berekend. Maat 92 is bijvoorbeeld geschikt voor kinderen van 87 tot 92 cm. Zorg dus dat je precies weet hoe lang jouw kind is wanneer je een outfit kiest, en zeker ook wanneer je op zoek gaat naar nieuwe kleding. Hou daarbij rekening mee dat je kind ook snel uit de nieuwe kleding kan groeien.

Kies de juiste stoffen

Let bij het kopen van kinderkleding zeker ook op de stoffen die gebruikt zijn. Kleding gemaakt van fijne stoffen en zachte materialen zitten prettiger dan bijvoorbeeld een dikke spijkerstof. Dit is niet alleen voor je kind onprettig, maar ook met het aankleden van je kind maak je het jezelf gemakkelijker met soepele stoffen. Vermijd in het belang van je zoon of dochter ook kleding van  synthetische stoffen, zoals polyester. Deze stoffen ademen bijna niet en je kind kan het er erg warm in krijgen.

Kledingwinkels en webshops

Ook kindermode is doorgedrongen tot de wereld van online shoppen, waardoor je van huis uit toegang hebt tot een breed aanbod aan modieuze kinderkleding zoals Noppies kinderkleding. Dit bied je de mogelijkheid om op je gemak een trendy outfit bij elkaar te zoeken zonder met de kinderwagen winkel in winkel uit te moeten gaan. Ben je onzeker over het kiezen van de juiste maat, dan is het wel verstandiger om voor kleding te shoppen in een fysieke winkel. Daar kan je kind de kleding passen om te kijken of het goed zit én om te zien of het mooi staat. Bereid je wel voor op een mogelijke worsteling met een kleine die (mogelijk net als jij) geen zin heeft in het voortdurend aan- en uittrekken van kleding.

De juiste kleuren voor jouw kind

Stijlvol kleden van je kind

Kleur is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de keuze voor een stijlvol outfit voor je kind. Gebruik de haarkleur en het huidtype van je kind om passende kleding te vinden. Bij een blond kind staan lichte kleuren, zoals lichtblauw en pasteltinten, leuk. Bij een roodharig kind passen herfstkleuren, dus oranje en bruin. Donkere kleuren staan leuk bij een kind met donker haar of een donkerdere huidskleur. Houd er rekening mee dat vuile kleding niet bijzonder stijlvol is, en dat op witte kleding werkelijk alle vlekken te zien zijn. Kinderen blijven kinderen, dus het risico op vuil worden is elke dag weer levensgroot.

Outfits die bij het seizoen passen

Kinderen veranderen, maar het jaargetijde ook. Daar horen verschillende temperaturen en weersomstandigheden bij. Houd daar rekening mee wat betreft de garderobe van je zoon of dochter, zeker met de groeispurt in het achterhoofd. Hoe mooi een zomers outfit ook staat, in de winter is het ongeschikt. Een mooie trui kan in zomer weer te warm zijn om aan te trekken. Eigenlijk moet je ieder seizoen weer opnieuw gaan shoppen voor outfits, omdat het toepasselijke outfit van een jaar geleden waarschijnlijk niet meer past. Koop je ‘vooruit’, dan laat je je kind eerst in te grote kleding rondlopen, en dat is ook niet erg stijlvol.

Je kind moet het willen dragen

Welke kleding je ook kiest voor je kind, houd ook rekening met zijn of haar wensen. Er komt een moment dat jouw kind prima kan aangeven wat hij of zij mooi of minder mooi vindt, en wel of niet prettig vindt zitten. Jouw kind kan zich erg ongemakkelijk gaan voelen in kleding en zich zelf gaan schamen voor wat ze aanhebben. Betrek daarom je kind bij wat je wilt kopen en vraag of ze het mooi vinden. Dring ook geen kleding op die specifiek voor een bepaald geslacht bedoeld is als je kind dat niet prettig vindt. Zo zorg je ervoor dat zowel papa als de kleine blij zijn met de kleding.

Leave a Response