Films & Series

Afrikaanse actiefilms zijn het meest bizarre dat je vandaag gaat zien

David1129 views

In de westerse wereld heb je Hollywood, in India Bollywood en in Afrika? Nollywood. Tenminste, dat is de naam voor de filmindustrie van Nigeria, die de grootste van Afrika is. Een kleine disclaimer alvast: ja, er worden vast ook prima films geproduceerd in Nollywood. Maar ja, er is toch ook een hoop afkomstig uit Nollywood dat flink op je lachspieren werkt.

Het is natuurlijk te waarderen dat er films worden gemaakt met de middelen die ze hebben. Hier geen afgrijselijk dure camera’s en prachtige special effects, maar gedateerde software en technieken. Het zorgt voor scènes waar je smakelijk om kunt lachen. Mannennieuws.nl zet de mooiste filmpjes uit Nollywood op een rijtje.

De Afrikaanse Terminator

Ah, The Terminator, één van de meest iconische actiefilms uit de geschiedenis. Met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol begon een serie die nog altijd populair is, met tal van beroemde quotes. Dat succes moet deze mannen geïnspireerd hebben, want ze maakten een soort Afrikaanse versie van The Terminator.

Drop the bomb, man!

Deze actiefilm komt niet uit Nigeria, maar uit Oeganda. Volgens sommige beschrijvingen en reacties gaat het om de eerste actiefilm van het land. De vraag is of dit werkelijk het geval is, maar dat we te maken hebben met een pareltje is wel duidelijk. Met ijzersterke dialogen als “The man is killing us! Drop the bomb, man!” en schitterende special effects zien films als Armageddon eruit als amateurproducties.

Piew piew piew!

In veel thrillers en actiefilms één van de hoogtepunten: de stand-off in een huis. Het meubilair vliegt in stukken en alles wordt als wapen of juist bescherming gebruikt. Toch wel één van de beste scènes in dit genre komt uit de onderstaande Afrikaanse film. Met gevoel voor drama zie je de kogels in slow-motion vliegen, terwijl de kogelgaten duidelijk door een professionele studio zijn gemaakt.

Pas op voor B14

Wat er precies in de film hieronder gebeurt is niet geheel duidelijk, maar het lijkt erop dat B14 een soort maffia is waarmee je zeker niet te maken wilt hebben. Zo ziet de lasertatoeage met “B14” er uiterst pijnlijk uit en lijken de mannen ook een aardig potje te kunnen schieten en vechten. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen ze ook á la Spiderman een soort kabel uit hun hand tevoorschijn toveren. Respect B14!

Thirsty? Lemon, lemon, lemon..

Iets anders: reclames voor het merk LMN, dat zo te zien vruchtendrankjes maakt. Tot op zekere hoogte zou je kunnen zeggen dat de producties iets professioneler zijn, maar eigenlijk mag je het woord professioneel gewoon niet gebruiken. In het onderstaande filmpje zie je enkele reclames van het merk. Hoe meer reclames je bekijkt, hoe meer je je gaat afvragen waarom je in godsnaam nog dit artikel leest. Kan jij het aan?

Leave a Response