Films & SeriesUncategorized

De beste thriller top 5

Tom van Pinxteren731 views
De beste thriller

Wat is de beste thriller allertijden? Dit is natuurlijk bijna niet te bepalen. Meningen verschillen en er zijn zoveel goede thrillers geschreven. De beste kiezen is lastig. Daarom worden in dit artikel een aantal goede thrillers behandeld die je in je kast moet hebben staan.

Stephen King- Mr. Mercedes

Stephen King komt regelmatig terug in top 10 lijstjes van thrillers. Het boek, Mr Mercedes, is een absolute must read. In het verhaal wordt een gepensioneerde rechercheur achtervolgd door een onopgeloste misdaad. Hij ontvangt een brief waarin een nieuwe horror daad wordt aangekondigd. Dan komt hij in actie en doet er alles aan om dit te voorkomen. Het is een geweldig boek en is ook nog eens onderdeel van een trilogie. Genoeg pagina’s om af te werken dus. Ook heeft Stephen King nog veel meer thrillers achter zijn naam staan.

Dan Brown- De Da Vinci Code

Waarschijnlijk ken je deze titel al. Misschien van het boek, maar de kans is ook groot dat je de film al hebt gezien. Dan Brown is een geweldige schrijver en De Da Vinci Code is een spannende thriller. Professor Robert Langdon komt weer eens terecht in een avontuur vol geschiedenis, kunst, religie en wetenschap. De accurate beschrijving van bekende plekken door Dan Brown is bewonderingswaardig. Het spannende verhaal is een echte aanrader. Tip: Het Bernini mysterieHet verloren symbool, Inferno en De oorsprong zijn tevens hele spannende boeken van Dan Brown uit dezelfde serie. Aan jou om te bepalen welke van deze boeken de beste thriller is.

Samuel Bjørk- Ik reis alleen

Dit is wederom een zeer bekende auteur. Ik reis alleen is het internationaal succesvolle thrillerdebuut van Samuel Bjørk. In het bos wordt het lichaam van een jong meisje gevonden. Ze is opgehangen aan een springtouw, gekleed in een poppenjurk met een kaartje om haar nek waarop staat ‘Ik reis alleen’. Detective Mia Krüger wilde nooit meer politiewerk doen, maar detective Holger Munch heeft haar hulp nodig. De thriller heeft meerdere verhaallijnen en vraagt om een goede concentratie tijdens het lezen. Langzaam vallen de puzzelstukjes in elkaar. Het is een geweldig verhaal wat je absoluut gelezen moet hebben en behoort daarom bij de beste thrillers.

Thomas Olde Heuvelt- Hex

Volgens Stephin King is dit verhaal ‘briljant en volstrekt origineel’. Dan moet het wel tot de beste thrillers behoren als hij dat zegt. Het dorpje Beek is in de greep van de zeventiende- -eeuwse Wylerheks. Haar aanwezigheid is eigenlijk een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren besluit om viraal te gaan, laat ze de boel gigantisch escaleren. Het is een geweldig verhaal van Nederlandse bodem. Hij mag echt niet ontbreken in de boekenkast, als je van spannende verhalen houdt. Misschien is het boek wel meer horror dan de beste thriller. Slapeloze nachten gegarandeerd.

Stieg Larsson- The Girl with the Dragon Tattoo

Dit is het eerste deel van de bekende Millennium trilogie. De Zweedse schrijver is wereldwijd bekend. The Girl with the Dragon Tattoo gaat over een moord die 44 jaar geleden plaatsvond. Harriet Vanger verdween van een familiebijeenkomst en kwam nooit meer terug. Tijdens een nieuw onderzoek naar de moordzaak blijkt de moord te linken aan meerdere moorden in dat jaar. Er wordt een duistere kant ontdekt van de familie van de verdwenen Harriet. The Girl with Dragon Tattoo is verplicht leesmateriaal en hoort zeker bij de beste thrillers.

Misschien is de beste thriller voor jou nog niet genoemd. Er zijn zoveel geweldige boeken geschreven. Dit zijn een aantal thrillers die internationaal zeer succesvol zijn. Het is verstandig om regelmatig een boek te lezen. Het is namelijk gezond. Lees in het volgende artikel waarom dit zo is. Genoeg reden om de bovengenoemde boeken te kopen.

Leave a Response