Uncategorized

Tips voor het boeken van een vriendenweekend

Tom van Pinxteren1079 views
Vriendenweekend tips

Vriendenweekend tips komen altijd van pas. Advies voor bestemmingen is natuurlijk leuk, maar ook zaken om op te letten voor het boeken zijn van belang. Eén keer per jaar een weekend met de mannen op stap. Het komt voor bij zowel jongeren als bij oude kerels. In dit artikelen staan een aantal tips om door te nemen voordat je een vriendenweekend gaat boeken.

Vriendenweekend boek je niet te ver weg

De bestemming van een vriendenweekend is natuurlijk belangrijk. Echter ben je met je maten. Jullie kunnen het overal gezellig hebben. Kies dus een leuke bestemming uit, maar houd er rekening mee dat je niet een hele dag aan reizen kwijt bent. In een weekend is de tijd maar beperkt. Het is zonde om urenlang in een vliegtuig, auto, trein of boot door te brengen. 

Zorg dat het financieel haalbaar is

Als je een vriendenweekend gaat organiseren, komen er kosten bij kijken. Je kan niet bij anderen in de portemonnee kijken. Het is dus van belang dat het haalbaar is voor iedereen. Sommigen gaan het waarschijnlijk niet waarderen als je ineens een tikkie van 600 euro verstuurt. Het moet voor al je vrienden leuk en haalbaar zijn. Sommige vriendengroepen kiezen ervoor om maandelijks geld te sparen, zodat de kosten verspreid worden over een langere periode. Je kan er ook voor kiezen om een bepaalde datum af te spreken waarop iedereen het bedrag moet kunnen missen. Wanneer er mannen in de groep zitten die het geld niet kunnen missen, is het misschien goed om te bedenken of de dure bestemming belangrijker is dan met al je vrienden bij elkaar zijn. 

Houdt rekening met de lokale horeca

Een grote groep zuipende kerels is goed voor de omzet. Toch zitten de kroegeigenaren op veel plekken in de wereld niet wachten op groepen van tien kerels in hun tent. Vrouwen of stelletjes zijn geliefder. Daarom is het goed om te checken hoe men kijkt naar grote groepen op een bepaalde bestemming. Een oplossing is om in paren of kleine groepjes naar binnen te gaan. Er zijn ook bestemmingen die hier helemaal geen moeite mee hebben. In Liverpool kan je zonder moeite met 12 vrienden ergens naar binnen stappen. Ook veel Spaanse kustplaatsen zijn geschikt voor grote groepen. 

            Kledingvoorschriften in de horeca zijn ook belangrijk om rekening mee te houden. Op sommige plekken laten restaurants of hippe clubs geen mensen toe die te casual gekleed zijn. Je moet bijvoorbeeld een lange broek dragen, dichte schoenen en in sommige gevallen zelfs nette schoenen (dus geen sneakers). In Londen hebben de clubs bijvoorbeeld een streng deurbeleid qua kleding. In kroegen zijn er over het algemeen geen voorschriften.

Check van tevoren voor activiteiten

Het is altijd handig om van tevoren te checken wat er op een bepaalde locatie te doen is. Soms is het namelijk handig om voor een activiteit een reservering te maken. Ook kan er zomaar in jullie weekend een leuk evenement of een wedstrijd plaatsvinden waar je kaartjes voor nodig hebt. Dit kan een lange wachtrij of een hopeloze zoektocht naar kaarten. Plan ook niet te veel activiteiten. Een te strakke planning gaat geheid mis en zo is er geen ruimte meer voor spontane ideeën.

Check of er coronaregels van kracht zijn

Nog altijd zijn er verschillende coronaregels voor bepaalde landen van kracht. Testen of vaccinatie kan verplicht zijn. Check dit dus goed van tevoren. Zeker als je gaat vliegen krijg je hier mee te maken. Deze tip voor je vrienden weekend weg kan je een hoop paniek op het vliegveld besparen.

Conclusie

Dit zijn de handige tips om even door te nemen voor je een vriendenweekend gaat organiseren. Zo verklein je de kans op een tegenvaller. Lees in het volgende artikel over 4 tips voor bestemmingen voor een vriendenweekend. Een goede suggestie kan nooit kwaad.

Leave a Response