Reizen

Altijd al in een kasteel willen verblijven? Deze kastelen zijn te huur via Airbnb!

Jaro1019 views
airbnb-kasteel-6

Het is bijna zomer en dat betekent dat de meeste mensen druk zijn met het boeken van een accommodatie waar ze hun zomervakantie doorbrengen. Tegenwoordig is er met de komst van Airbnb een gigantisch aanbod aan mooie, unieke accomodaties. Op Airbnb vindt je accommodatie’s als Tipi’s, containerhomes, kleihutten en nog veel meer. Je kunt het je zo gek niet bedenken of het staat op Airbnb. Zo ook kastelen! Heb jij je altijd al eens een ridder willen voelen? Dan moet je beslist een keer in een kasteel geslapen hebben. Wij hebben een lijst gemaakt met de allermooiste kastelen die je via Airbnb kunt huren!

1. Torre Trasita

Dit prachtige kasteel ligt pal aan de Italiaanse Amalfi kust. Torre Trasita heeft drie slaapkamers en is van alle gemakken voorzien. Hoewel dit kasteel meer een kasteeltoren is, mag dat de pret niet drukken. Je kunt geweldig uitkijken vanaf het panorama dakterras en je dikke auto kun je pal voor de deur parkeren. Kosten? Vanaf 850 euro per nacht.

2. Castello Dal Pozzo

We blijven nog even in het prachtige Italië. Dit gigantische kasteel is geschikt voor groepen van maar liefst 16 personen. Met 8 slaapkamers én 8 badkamers kan iedereen heerlijk ontspannen genieten van een luxe vakantie. Met een gigantische tuin, zoals je die bij een kasteel verwacht, ligt het Castello Dal Pozzo er prachtig bij. Bovendien beschikt dit kasteel over een eigen wijnbar én restaurant waar elke ochtend vers ontbijt wordt geserveerd. Ook een dagtrip naar Milan is prima mogelijk, het kasteel ligt op 60 km afstand van deze mooie stad. Hoewel je natuurlijk elke seconde van de dag in dit kasteel zelf wilt zijn. Je moet waarschijnlijk wel gebruik maken van je spaarrekening (en die van je vrouw) want een nachtje in dit kasteel kost je 3.500 euro(!).

3. Peter’s Castle

Van het warme Italië gaan we naar Ierland. Daar staat het prachtige Peter’s Castle te huur! Niet helemaal waar, aangezien je alleen een ‘private room’ kunt huren, maar dan kun je mooi wel zeggen dat je in een kasteel hebt geslapen. Dit prachtige kasteel ligt in Galway en is meer dan 600 jaar oud. Omdat je dus alleen een kamer huurt, ligt de prijs ook stukken lager dan bij de andere kastelen het geval is. Het kost je ‘slechts’ 150 euro om een nachtje in Peter’s Castle te slapen.

4. Turin Castle

Een ander noemenswaardig kasteel in Ierland is het Turin Castle. Dit kasteel ligt in Kilmaine en beschikt over 5 slaapkamers en 5 badkamers. Het mooiste aan dit kasteel is het interieur. Er is voor gekozen voor een interieur dat ervoor zorgt dat je even het gevoel hebt in de Middeleeuwen beland te zijn. Kosten voor een nachtje in dit historische gebouw? Rond de 900 euro per nacht!

airbnb-kasteel-4

Lees ook: 5 reisapps die je moet hebben!

5. Somerleyton Hall

Van het Ierse platte land springen we naar het Britse Suffolk. Hier staat het geweldig mooie Somerleyton Hall. Dit paleis beschikt over maar liefst 10 slaapkamers en staat in op een terrein van zo’n 5.000 acres. Dit buitenterrein is uiteraard goed verzorgd door de lokale hovenier en beschikt zelfs over een gigantisch doolhof. Je krijgt elke morgen ontbijt opgediend en er is zelfs – hoe kan het ook anders in Engeland – een pub in het kasteel. Voor dit kasteel mag je wel een paar spaarpotten legen. Kosten: rond de 3.000 euro per nacht.

airbnb-kasteel-5

6. Palazzo Villa Rosa

Van het regenachtige Engeland gaan we weer terug naar de zon. Het kasteel ‘Palazzo Villa Rosa‘ in Malta is een echt kasteel zoals je ze ziet in zorro. Dit prachtige stulpje ligt in het hart van St. Julian en wordt omringd door een prachtige tuin met bomen en een barbeque. Er kunnen ruim 12 gasten slapen en je kunt het al huren voor een schamele 700 euro per nacht. Dat is nog geen 60 euro per persoon, per nacht. Een koopje dus! Oh, en hadden we al vermeld dat er een zwembad in de tuin staat?

airbnb-kasteel-6

Heb jij weleens geslapen in een kasteel? Welk van bovenstaande kastelen is jou favoriet? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response