Automotive

De beste elektrische auto

Tom van Pinxteren676 views
Beste elektrische auto

Wat is de beste elektrische auto? Er gaat natuurlijk niks boven een brullende motor. Toch gaat het er al meer naar uitzien dat dit gaat verdwijnen. Langzaam komen er steeds meer modellen op de markt die geen benzine meer slurpen. Daarom in dit artikel aandacht voor de beste elektrische auto’s van 2020. Het platform Mountox heeft alle modellen vergeleken. Per klasse is onderzocht wat de best elektrische auto is.

Beste prijs-actieradius elektrische auto 

Hyundai KONA Electric 64 kWh. Een goede elektrische auto moet natuurlijk betaalbaar zijn, maar ook lang kunnen rijden. Op basis van prijs-actieradius is de Hyundai KONA Electric de allerbeste koop. Voor dit model betaal je ongeveer 96 euro per kilometer actieradius, want je kan 405 km rijden op een volle accu. Andere auto’s komen bijvoorbeeld op 200 of 400 euro uit. De Tesla Model 3 is overigens een goede 2de keus. Die komt namelijk op 109 euro per km actieradius die je krijgt.

De goedkoopste elektrische auto

Volkswagen e-Up! Gen 2. Het is de beste betaalbare elektrische auto. Mensen denken dat deze wagens altijd ontzettend duur zijn. Terecht, want dat is in veel gevallen ook zo. Toch zijn er wel een aantal opties. De Volkswagen Gen 2 is al verkrijgbaar vanaf € 24.000.  De auto heeft een prima actieradius van 225 km en is een heel degelijke optie. Het is que prijs de beste koop van de elektrische auto’s.

De snelste elektrische auto

Tesla Model S Ludicrous Performance. Elektrische auto’s trekken natuurlijk razendsnel op. Dit heeft te maken met het volledige vermogen wat direct beschikbaar is. Het zal geen verassing zijn de Tesla de snelste is. In 2.6 seconde zit je op 100 km per uur. Er komen echter nog snellere varianten aan die onder de 2 seconden gaan. De Tesla Model S Ludicrous heeft ook nog eens een actieradius van 510 km. Een prima sportieve elektrische auto.

De elektrische auto met de beste actieradius

De Tesla Cybertruck. Als je de auto met het meeste bereik wil is dit de beste keuze. De actieradius is een thema voor de elektrische auto’s. Je wilt namelijk niet 10 keer stoppen om op te laden wanneer je op vakantie naar Zuid-Frankrijk gaat. De Tesla Cybertruck heeft een geweldige actieradius van 750 km. Het model is erg opvallend en je rijdt er zo mee naar Parijs en weer voor de helft terug. Binnenkort komen er nieuwe elektrische auto’s met de beste actieradius, namelijk 1000 km. 

Tesla beste elektrische auto

De beste topsnelheid in een elektrische auto

Tesla Roadster 2.0. Deze auto heeft een actieradius van 1000 km zit binnen 1,9 seconden op de 98 km/u en heeft een topsnelheid van 400 km/u. Dit is een elektrisch racemonster. Wie van snelheid huidt, maar ook duurzaam wil zijn, dan is de Roadster 2.0 de beste keus. Eigenlijk zijn de oude modellen van Tesla met 250 km/u de snelste. De Roadster 2.0 komt pas uit in 2022. Ook zal deze bak €200.000 gaan kosten, dus begin maar vast met sparen.

De best ladende elektrische auto

Tesla Model 3. De auto met de snelste oplaadtijd. Het is natuurlijk ook wel eens handig om een auto te hebben die snel oplaadt. Stel je komt thuis met een lege accu, maar je moet over een half uurtje alweer weg. Dan kom je met de Tesla Model 3 goed weg. Deze auto laadt in 30 minuten tot ene actieradius van 497km.

De beste elektrische auto qua PK

Rimac C_Two. De auto met het hoogste vermogen. Deze krachpatser heeft 1914 pk. Dit is bizar als je bedenkt dat de gemiddelde gezinsauto 150 pk heeft. De Rimac C_Two komt binnenkort op de markt. Mocht je nou denken: leuke auto om de caravan te trekken. De prijs ligt rond de 2,7 miljoen dollar.

De beste elektrische auto

Wat de beste elektrische auto is ligt aan je persoonlijke voorkeur. Ga je voor snel, actieradius, laadtijd en wat past er in je budget? Daarom is het lastig om te zeggen wat de beste keuze is. Wel is bekend dat de Renault Zoe in de eerste helft van 2020 de meest verkochte elektrische auto was. De populariteit zegt wel iets. Dat het voor veel mensen de beste elektrische en kleine auto is. De omvang is beperkt en hij is betaalbaar.

Uit het artikel wordt duidelijk wat de beste elektrische auto’s zijn. De focus lag op verschillende kenmerken. Voor de liefhebbers van brullende motoren is het balen. Waarschijnlijk wordt dit de toekomst van het autorijden. Last van autoschade? Lees in het volgende artikel wat je moet doen.

Leave a Response