SportFashion

De meest lelijke voetbalshirts allertijden

Tom van Pinxteren1325 views
lelijke voetbalshirts

Lelijke voetbalshirts hebben vaak een bijzondere status. Verzamelaars smullen ervan, shirts die zo lelijk of fout zijn dat het mooi is. Sommigen zijn zelfs legendarisch geworden omdat er uiteindelijk een bijzondere prestatie aan gelinkt werd. In dit artikel worden een aantal van de lelijkste voetbalshirts uit de geschiedenis op een rijtje gezet.

CD Palencia

Tijdens play-offs ergens in een competitie kwam CD Palencia uit in deze bizarre shirt. Het motto van de club is: ‘Wij verkopen onze huid duur’ ‘Nos Dejamos la piel’. CD Palencia is in 2011 opgericht door ontevreden supporters van Sociedad Anonima Deportiva. Ze kwamen nooit op een hoog niveau uit. Toch werden er wereldwijd shirts van de club verkocht. Dit was te danken aan de lelijke voetbalshirts die Kappa voor de club ontworpen had.

https://www.instagram.com/p/BFUinOiqA9j/?utm_source=ig_web_copy_link

Athletic Bilbao

Tijdens het seizoen 2004/2005 kwam de club uit Bilbao met een werkelijk verschrikkelijk shirt. Het ontwerp is van een Baskische kunstenaar. Daarom zal het shirt in sommige kringen wel gewaardeerd worden. Met deze voetbalshirts werden ze uit eindelijk negende in La Liga.

Norwhich City FC

In het seizoen 2016-2017 had Norwhich City een afschuwelijk derde shirt. Het doet denken aan de bekleding op de stoeltjes in de bus. Gelukkig voor de spelers komt een derde shirt niet zo vaak in actie.

Hull City

In 1992 wilde Hull City de tegenstanders waarschijnlijk bang maken. Ze kwamen met een ontzettend foute tijgerprint op het shirt. De modepolitie zou voor dit shirt zeker een flinke boete uitschrijven. Het was een ontzettend lelijk voetbaltenue.

Scunthorpe United

Wederom een shirt uit Engeland. Het tenue waar Scunthorpe United in 1994 in uitkwam hoort absoluut in dit artikel. Een voetbalshirt wat net zo lelijk is, is bijna niet te vinden. Er ging vroeger is behoorlijk mis bij de ontwerpers in Groot-Brittannië.

VFL Bochum

Niet alleen in Engeland ging het in de jaren 90 mis met de voetbalshirts. Dit tenue van VFL Bochum uit 1997 behoort zeker bij de lijst met lelijke voetbalshirts. Het is bijzonder dat iemand dit shirt ooit ontworpen heeft.

Nederlands Elftal

Het shirt wat onze jongen droegen toen ze in1988 het EK wonnen staat wereldwijd bekend als een lelijk voetbalshirt. In ons land heeft iedereen natuurlijk warme herinneringen aan het tenue. Het is weliswaar ook het enige shirt waarin we een prijs hebben gewonnen. Toch moeten we eerlijk zijn. Het is niet een erg mooi shirt.

https://www.instagram.com/p/4XFYjHH5j5/?utm_source=ig_web_copy_link

Ajax 

In het seizoen 1989-1990 speelde Ajax waarschijnlijk in hun lelijkste voetbalshirt allertijden. Wel werden ze er kampioen in. Het shirt is mateloos populair onder Ajax supporters tegenwoordig. Via veilingsites worden er hoge bedragen betaald voor het geblokte shirt met TDK erop. Een legendarisch lelijk voetbaltenue. 

https://www.instagram.com/p/CAJ0eM8gLRs/?utm_source=ig_web_copy_link

Australië

Het is nooit een groot voetballand geweest. Wel haalden ze dit artikel met een van de lelijkste voetbalshirts allertijden. Het shirt stamt uit 1991, wat maar weer bewijst de jaren 90 niet fraai waren qua shirt design. Later werd het shirt van het nationale elftal van Australië een stuk mooier. Gelukkig, want anders was Guus Hiddink er waarschijnlijk nooit bondscoach geworden.

De lijst met lelijke voetbalshirts is eigenlijk nog veel langer. Alleen met keepershirts kan je bijna al een boek vullen. De bovenstaande shirts behoren in ieder geval niet tot de smaakvolste uit de geschiedenis. Wil je liever over de mooie dingen in het voetbal lezen? In het volgende artikel staan de voetbalstadions waar elke voetballiefhebber moet zijn geweest.

Leave a Response