Eten & Drinken

Dit zijn de 5 allerduurste champagnes!

Jaro1256 views
duurste-champagne

Champagne is het meest luxueuze alcoholische drankje dat er is. Het is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in – hoe kan het ook anders – Champagne, een streek in Frankrijk. Deze sprankelende wijn wordt vaak gedronken wanneer er iets te vieren valt. Denk bijvoorbeeld aan oudjaarsavond, of wanneer er iemand geslaagd is. Kortom, champagne is feestelijk! Een goedkope fles champagne kost al gauw tientallen euro’s, maar er zijn ook flessen die in de tonnen lopen. Wat is nu de duurste champagne? Wij hebben de top 5 duurste champagnes op een rijtje gezet. Proost!

5 Dom Pérignon Rose Gold 1996

Dom Pérignon is het paradepaardje van het bekende champagnemerk ‘Moët & Chandon’. Dom Pérignon is de premium champagne van dit merk. De champagnes komen allemaal in een beperkte oplage, wat ze nog unieker (en duurder) maakt. Voor een flesje Dom Pérignon Rose Gold uit 1996 betaal je omgerekend zo’n 45.000 euro. Van dit type champagne werden slechts 36 flessen gemaakt. De fles is volledig in goud gehuld wat hem natuurlijk nog kostbaarder maakt.

Lees ook: 4 dingen die elke vriendengroep gedaan moet hebben!

4 Pernod Ricard Perrier Jouet

De Franse Ricard is van oorsprong een likeurenproducent, maar daarnaast maakt hij ook luxueuze champagne. Neem bijvoorbeeld de Pernod Ricard Perrier Jouet. Deze unieke champagne wordt beschikbaar gesteld in een pakket van 12 flessen. Hier betaal je omgerekend ongeveer 46.000 euro voor. Deze champagne is in tegenstelling tot de meeste champagne niet zo prijzig vanwege de leeftijd, maar de Pernod champagne kun je aan je eigen smaak aanpassen. Zo kun je kiezen welke likeuren er in het traditionele productieproces worden toegevoegd. Dat is pas een exclusieve champagne!

3 Armand de Brignac Brut Rosé 30 liter uit 2013

Arman de Brignac is een andere bekende champagneproducent. Je herkent het logo met de ‘Ace of Spades’ vast wel. De Armand de Brignac Brut Rosé is een gigantische fles champagne van maar liefst 30 liter (!). Als dat geen geslaagd feestje wordt?! Hier betaal je overigens wel goed voor. Je telt voor deze fles zo’n 250.000 euro neer.

2 Heidsieck 1907

Over unieke champagne gesproken… De Heidsieck 1907 is meer dan 100 jaar oud en heeft een flinke geschiedenis. In 1997 – zo’n 80 jaar nadat deze champagne gebotteld werd –  is deze champagne in een scheepswrak in de oceaan gevonden. Een oud flesje dus. Kosten? Tevens 250.000 euro!

1 Taste of Diamonds

Wat is nu de allerduurste champagne? Op nummer 1 staat geen oude fles champagne, maar een fles van amper 5 jaar oud. De Taste of Diamonds, oftewel Goût de Diamants is een unieke fles champagne. De champagne zelf is niet erg uniek, maar de fles zelf is super exclusief. Zo zitten er diamanten in de hals van de fles en zijn de etiketten van echt goud. Kosten voor deze champagne? Omgerekend zo’n 1.8 miljoen euro!

Houd jij van champagne? Zo ja, welke champagne koop jij het liefst? Laat het ons weten in de comments hieronder!

 

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response