Eten & DrinkenLifestyle

Drie overheerlijke vleesgerechten voor op de BBQ

Jaro1109 views
Souvlaki BBQ

BBQ’s, wij mannen kunnen er geen genoeg van krijgen. Zodra het zonnetje schijnt, komen de BBQ’s tevoorschijn en eet heel Nederland in de tuin. Er gaat niets boven een heerlijk lapje vlees van de BBQ. Gezellig met familie, met vrienden of gewoon met je partner! Je kunt natuurlijk kant en klaar gemarineerd vlees kopen bij de supermarkt, maar hier zit vaak niet veel smaak aan. Een andere optie is het bestellen van A-Z bbq vlees. Je bestelt dit vers gemarineerde vlees online en het wordt aan de deur bezorgd. Ook kun je zelf aan de slag gaan. Zelf vlees marineren is helemaal niet zo moeilijk en je kunt de smaak precies aanpassen aan jouw voorkeur. Wij hebben drie BBQ recepten op een rijtje gezet!

1.      Hamburgers

Hamburgers zijn erg populair op de BBQ. Je kunt deze in de winkel kopen, maar het is nog lekkerder (en leuker) om zelf hamburgers te maken. Hoe doe je dit?

Ingrediënten

  • Gehakt (300 gram)
  • 1 ei
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel ketjap
  • Paneermeel (of broodkruimels)
  • 2 theelepels verse peterselie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Begin met het snijden van ui, knoflook en de peterselie. Probeer deze zo fijn mogelijk te snijden. Meng vervolgens alle ingrediënten behalve het paneermeel door elkaar. Nu heb je als het goed is een grote, slappe bal. Voeg nu twee eetlepels paneermeel toe en kneed het geheel goed door. Is het gehakt al een beetje stevig? Dan kun je nu hamburgers gaan vormen. Bovengenoemde hoeveelheden zijn voor ongeveer 4 hamburgers. Eet smakelijk!

hamburger gerecht BBQ

Lees ook: Malse Spareribs op de BBQ met de 3-2-1 methode!

2.      Citroenkip met tijm

Net als hamburgers, zijn drumsticks absolute ‘winners’ op de bbq. Deze drumsticks met citroen en tijm zijn heerlijk verfrissend voor op een warme zomerdag!

Ingrediënten

  • 10 ongekruide drumsticks
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • Handje verse tijm
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Bereiding

Doe de drumsticks in een grote kom en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Pers nu de knoflooktenen boven de drumsticks uit. Was de citroen en rasp de schil. Voeg de geraspte schil en het citroensap toe aan de kip. Voeg nu de blaadjes tijm én peper en zout naar smaak toe. Mix het geheel door elkaar en laat een uurtje marineren in de koelkast voordat ze op de BBQ gaan.

3.      Souvlaki

Souvlaki is een van de populairste Griekse vleesgerechten. Deze varkensvlees-spiesjes zijn heerlijk in combinatie met een pitabroodje en tzatziki. Wist je dat je ook eenvoudig zelf souvlaki kunt bereiden op de BBQ?

Ingrediënten

  • Halve kilo varkenshaas
  • Gedroogde tijm (1/2 theelepel)
  • Gedroogde oregano (1/2 theelepel)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • Zout en peper naar smaak
  • Satéstokjes

 

Bereiding

Meng als eerst alle kruiden (tijm, oregano, knoflook). Voeg nu het sap van de citroen en de olijfolie toe. Snij de ui in stukken en voeg deze ook toe aan de marinade. Snij nu de varkenshaas in blokjes en meng deze met de marinade. Laat ongeveer 2 uur marineren in de koelkast. Eenmaal uit de koelkast marineer je het vlees met zout en peper. Rijg de blokjes nu aan de spiesjes en klaar is Kees!

Wat is jouw favoriete vleesgerecht van de BBQ? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response