Uncategorized

Droog of nat scheren

Redactie MannenNieuws1748 views

Elke man staat el eens voor een verschrikkelijke keuze voor nat of droog scheren. Eigenlijk zo verschrikkelijk is het niet want wat je ook doet, je hebt altijd leuke voordelen voor de huid.

Droog scheren

Droog scheren is de ideale oplossing voor de man die snel van zijn baard en snor af wilt zijn. In tegenstelling tot nat scheren is droog scheren de beste oplossing onder de douche. De waterdamp zorgt er namelijk voor dat baardhaar zacht wordt en dat je het gemakkelijk kunt afscheren.

Eerst reinigen dan scheren

Voor het scheren dien je de huid eerst te reinigen met preshave die irritaties en ontstekingen voorkomt. Scheerkoppen van elektrische apparaten scheren de haartjes niet af, maar schaaft ze af. Als je klaar bent met scheren is een goede na verzorging belangrijk. Dep je gezicht met lauw water, maak het droog en gebruik een aftershave die bij je huidtype past. Dit om huidschilfers te voorkomen.

Nat scheren

Als een man last heeft van ingegroeide baardharen, dan is nat scheren de beste oplossing voor hem. Nat scheren is met water en schuim. Het voordeel bij nat scheren is dat je de haartjes net onder het huidoppervlak afscheert en dat deze niet zo snel terug komen als bij droog scheren.

Gezicht reinigen

Reinig eerst je gezicht en dep de baard met lauw water zodat de poriën openstaan. Op deze manier kan je dichter bij de haarwortel komen. Om de baard nat te scheren kun je kiezen tussen schuim, gel, crème of lekker ruikende zeep. Masseer het middel op de huid en laat deze even intrekken. Als je begint te scheren, scheer dan in de groeirichting van de haren. Begin met de gemakkelijkste delen bijvoorbeeld de wangen en ga zo naar de kin. Na het scheren, reinig je het gezicht best met lauw water en een aftershave.

Leave a Response