Uncategorized

Je auto verzekeren, waar moet je rekening mee houden?

Redactie MannenNieuws595 views
Je auto verzekeren, waar moet je rekening mee houden

Heb je een nieuwe auto aangeschaft? Dan moet je deze natuurlijk verzekeren voordat je ermee de weg op kunt. Hoe sneller je het geregeld hebt, hoe beter dus! Maar waar moet je op letten wanneer je jouw nieuwe auto wilt verzekeren? We geven je graag een aantal praktische tips zodat jij die nieuwe verzekering in no-time afgesloten hebt.

1. Vergelijk de premies

De autoverzekering premie van de ene aanbieder kan verschillen met die van de ander. Een vergelijkingswebsite geeft je de mogelijkheid om de autoverzekering premie te berekenen en vergelijken. Zo zie je binnen aan paar minuten welke polis mogelijk het beste bij je past. Let wel op: een lagere premie betekent niet altijd dat de polis even uitgebreid is dan die van een concurrent met een hogere premie. Kijk dus ook altijd even goed naar wat er wel, en niet bij de polis (en bijbehorende premie) inbegrepen zit.

2. Gebruik je schadevrije jaren

Heb je eerder een verzekering op je naam gehad en geen ongelukken of claims gehad? Dan heb je waarschijnlijk een aantal schadevrije jaren. Je kunt deze schadevrije jaren gebruiken om korting op je premie te krijgen. Vraag je schadevrije jaren voordat je op zoek gaat naar een verzekeraar op bij je vorige autoverzekeraar zodat je deze direct als bewijs in kunt dienen wanneer nodig.

3. Lees de reviews

Weet je wat jij wel en niet belangrijk vindt bij een verzekeraar? Staat service bij jou bijvoorbeeld bovenaan de lijst, of vind je een lage premie belangrijker? Wanneer je weet wat je wilt, kun je op zoek naar reviews van verschillende verzekeraars. Kijk eventueel ook op de website van het Klachtenkompas welke klachten er tegen verzekeraars zijn ingediend. Hoe meer ervaringen van anderen je leest, hoe makkelijker jij een weloverwogen keuze kunt maken.

4. Kies de juiste dekking

Kies de juiste dekking

Je weet waarschijnlijk allang dat er verschillende dekkingen mogelijk zijn: en aan iedere dekking hangt natuurlijk een ander prijskaartje. Kijk realistisch naar de waarde van je auto, je wensen en je gebruik. Heb je bijvoorbeeld een oudere auto die je maar eens in de zoveel rijdt, dan is een all-risk polis overbodig. Heb je daarentegen een nieuwe auto en gebruik je deze dagelijks, dan kan een all-risk dekking juist een goed idee zijn.

5. Aanvullende mogelijkheden

Naast je standaardpolis zijn er aanvullende opties die je bij je autoverzekering af kunt sluiten. Een inzittendenverzekering bijvoorbeeld, of een verzekering waarbij ruitschade gedekt wordt. Om te ontdekken welke aanvullende mogelijkheden voor jou van belang zijn, is het belangrijk om goed te kijken wat er wel en wat er niet in de standaardpolis gedekt wordt.

Leave a Response