Gadgets

Je telefoon in goede staat houden: 4 tips

Dion1061 views
Een smartphone met schade heeft een veel lagere verkoopwaarde.

Je smartphone is je niet alleen dienbaar, maar ook dierbaar. Een fabrikant gaf het een aantal jaar geleden niet voor niets het motto life companion mee. Dat is het ook: je neemt hem overal mee naar toe, en bent er vele malen per dag mee in de weer. Daarom zijn velen van ons ook bereid om flink wat geld op de tafel te leggen om een mooie, nieuwe smartphone te kopen en om de pakweg twee jaar te investeren in een nieuwe. In de tussentijd wil je graag dat je dure telefoon netjes blijft zonder schade. Dat heeft natuurlijk iets met trots te maken, maar ook met de eventuele verkoopbaarheid van het toestel. Dat is immers een reële optie wanneer je overgaat op een nieuwe smartphone. Het kleinste beetje schade, zoals krasjes of scheurtjes, kan de verkoopwaarde van je telefoon flink doen verminderen. Daarom geven we je vier tips om je telefoon in goede staat te houden.

  1. Gebruik een hoesje

Kijk eens om je heen in bus of trein, of op het terras en je zult waarnemen dat werkelijk niemand meer zijn of haar telefoon onbeschermd zonder hoesje laat. Natuurlijk zijn er veel hoesjes die er chique of leuk uitzien en andere handige functies hebben zoals het opslaan van pasjes die je veel gebruikt, maar telefoonhoesjes dienen in de kern vooral als bescherming van de dure doch kwetsbare smartphone. Iedereen laat zijn toestel wel eens vallen, en het zou toch fijn zijn als dat zonder gevolgen kon zijn. Een smartphonehoesje is daar de beste maatregel voor. Heb je dus bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A50 maar nog geen hoesje, zoek er dan snel een uit tussen Galaxy A50 hoesjes van gsmpunt.nl.

Er bestaan ook hoesjes die het scherm vrij laten.

  1. Gebruik een screen protector

Het scherm is de belangrijkste zijde van je smartphone. Hier wil je het allerliefst schade voorkomen, want dat is schade waar je tegenaan blijft kijken en die duur is om te laten repareren. Helaas is het ook de zijde die het minst goed beschermd wordt door allerhande vormen van telefoonhoesjes. Een zogenaamde book case met een flapje kan tijdens een val openklappen, waardoor je scherm alsnog geraakt kan worden. Bij de hoesje dat enkel om de zijkanten en achterkant zit is het scherm in gevaar bij een val, omdat er niets het scherm beschermd. Vaak staan de randen van het hoesje wel op, waardoor er een buffer van een millimeter is met de ondergrond wanneer de telefoon met het scherm naar beneden op de grond komt. Maar op veel ondergronden liggen kleine steentje die alsnog je scherm kunnen beschadigen. Om je scherm alsnog te beschermen, kun je een laagje op je scherm laten aanbrengen: een zogenaamd screen protector. Er zijn twee verschillende types screen protector die veel gebruikt worden. Er is een flexibel kunststof vel, dat niet zoveel kost maar zelf wel makkelijk krassen oploopt. En er is een glaasje, dat wat meer kost maar wel echt de klap opvangt voor je scherm.

  1. Draadloze oplader gebruiken

Een klein deel van de valrisico’s van je smartphone kun je voorkomen door een draadloze oplader aan te schaffen, wanneer draadloos opladen tenminste tot de mogelijkheden van je telefoon behoort. Wanneer je smartphone bijvoorbeeld op je nachtkastje via een kabel ligt op te laden, is het snel gebeurd dat je per ongeluk de kabel raakt en zo je toestel van het nachtkastje af trekt. Staat je telefoon op een standaard, zonder dat het toestel aan een kabel vastzit, dan is dit risico aanzienlijk kleiner. Een bijkomend voordeel van een draadloze oplader is dat de oplaadpoort van je telefoon minder gebruikt wordt en dus minder snel gebruikssporen of zelfs schade zal oplopen.

  1. Goed opletten wanneer je hem in je zak of een tas stopt

Smartphones lopen niet alleen schade op wanneer ze vallen. Velen van ons dragen onze telefoon bij ons in de broekzak of een andere zak in onze kleding. Let goed op wanneer je je toestel in een zak lat glijden wat er nog meer in die zak. Leer af om ook sleutels, oordopjes of munten in die zak te bewaren. Er zijn verschillende onopgemerkte momenten op een dag dat er druk komt te staan op bijvoorbeeld een broekzak, waarbij objecten tegen elkaar aangedrukt worden en langs elkaar schuren. Daarbij kunnen harde, scherpe zaken als sleutels en de plug van oordopjes schade maken aan je smartphone. Kijk ook uit met punten van tafels en dergelijken, je kunt er zo met je broekzak langslopen. Een kort moment van druk is voldoende om je scherm of glazen behuizing te laten breken. Stop je je smartphone in een tas, wees je dan ook goed bewust van wat er nog meer in de tas zit en wat er zoal met die tas gebeurt. Het zou zonde als je op een onbewaakt ogenblik flink in verkoopwaarde daalt omdat hij beschadigd raakt.

Leave a Response