WonenLifestyle

Je TV als eyecatcher in je interieur

Thom1366 views
tv als eyecatcher 3

Een TV in huis is heel normaal, toch is het voor vele een doorn in het oog. Het is ook best begrijpelijk dat dit het geval is, staat er voor je mooie strakke muur en gezellige lampjes zo’n groot zwart scherm. Toch hoeft dat zwarte scherm echt geen probleem te zijn. Er zijn veel manieren om je TV als eyecatcher te gebruiken. Zo maak je van de TV een blikvanger en past hij goed bij je interieur.

Om de TV als eyecatcher neer te zetten zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Dit en nog veel meer gaan we je vertellen in dit artikel. Lees snel even verder.

Eyecatchers in je interieur

Een eyecatcher, oftewel een blikvanger in je interieur dat alle aandacht krijgt en goed opvalt. Elke woonkamer heeft dit nodig, het maakt het levendig en gezellig. Wanneer je een eyecatcher combineert met een mooi TV meubel krijg je een geweldig resultaat.

Combineer een moderne lamp met een TV meubel

Een mooi TV meubel in de woonkamer is altijd een echte eyecatcher. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. De keuze is reuze en daardoor voor veel mensen ook een kwelling om zo’n mooi TV meubel te zoeken. Maak het jezelf vooral niet te lastig. Uiteindelijk gaat het ook om de aankleding eromheen. Tegenwoordig zie je het ook steeds vaker dat mensen thuis geen TV meubel hebben maar simpelweg een mooi TV standaard van Vogel’s op de grond hebben staan waar de TV op staat. Naast de TV zou je dan een grote plant kunnen zetten.

Zorg er voor dat je TV meubel past bij de kleuren en materialen die je in de woonkamer gebruikt en houd er rekening mee dat het een mooi geheel wordt. Tips hierover geven we later in dit artikel.

Mooie lampen zijn vaak ook erg mooi te combineren met een TV meubel. Wanneer je deze bij het TV meubel zet creëer je een gezellige combinatie.

Voeg kunst toe

Misschien zou je het niet zo snel bedenken, maar kunst is een goede manier om een eyecatcher te ondersteunen. Zet naast je TV op het meubel een leuk beeldje of hang rond je TV wat kleine subtiele schilderijtjes. Wanneer je zorgt dat de kleuren van deze schilderijtjes passen in je interieur en bij je meubel dan zal het een mooi geheel worden.

TV meubel als eyecatcher

Zoals al eerder benoemd is het TV meubel zelf ook zeer geschikt als eyecatcher. De TV staat vaak centraal in het interieur, waardoor een mooi TV meubel een heel goed idee is. Je kunt met de kleuren of het materiaal van het TV meubel het zwarte scherm van de TV mooi verbloemen. Door er vervolgens wat leuke kunstwerkjes naast te zetten en er wat leuke lampen omheen te zetten is het absoluut geen straf meer om naar de TV te moeten kijken.

Lees ook: Maak je huis mannelijk met deze 7 interieurtips

De omgeving van de TV

Er zijn hier en daar wat “basisregels” waar je rekening mee zou kunnen houden om het TV meubel goed tot zijn recht te laten komen en om de TV zelf geen stoorzender meer te laten zijn.

Gebruik basiskleuren

In bijna elk interieur zie je basiskleuren terug komen. Dit zijn bijvoorbeeld de kleuren wit, grijs, bruin en zwart. De kleuren geven een moderne uitstraling en kunnen over het algemeen goed gecombineerd worden met veel andere kleuren en meubels. Het gebruik van basiskleuren in je interieur zorgt voor een goede balans in kleuren waardoor het niet te druk aanvoelt.

Maak gebruik van strakke lijnen

Een andere manier om wat rust te brengen en je TV meubel goed te combineren in je interieur is door gebruik te maken van strakke lijnen. Deze lijnen komen terug in je muren, de vloer en in je meubels. Een strakke bank voor je hoekige TV meubel is een goed voorbeeld van strakke lijnen in je interieur.

tv als eyecatcher 3

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er enorm veel manieren om van je TV een échte eyecatcher te maken. Maak het je vooral niet te moeilijk, soms is minder juist meer. Probeer een balans in kleuren, materialen en vormen te kiezen die fijn voor jou aanvoelt. Het is tenslotte jouw huis en jij moet je daar prettig voelen.

Leave a Response