WonenLifestyle

Maak je huis mannelijk met deze 7 interieurtips!

Jaro1597 views
interieur-mannelijk

Hoe creëer je nu een echt mannelijk interieur? Wij mannen houden natuurlijk niet van honderden sierkussentjes en fotolijstjes. Nee, het interieur moet stoer zijn en natuurlijk bovenal functioneel. Hoe tover je nu een huis om naar de ultieme ‘mancave’? Hieronder 5 interieur tips speciaal voor mannen!

1. Leer

Echte mannen houden natuurlijk van leer. Een leren bank staat voor klasse en oogt daarnaast ook nog eens heel stoer! Bovendien gaat leer lang mee en houd je dit makkelijk schoon. Kies voor een bruine leren bank, als hier krasjes of beschadigingen opkomen ziet het er alleen nog maar mooier (en stoerder) uit. Wie wilt er nu niet als Tony Montana op de bank zitten?

leren-bank

Lees ook: Thuis een veiliger gevoel dan ooit tevoren!

2. Ruige  muren

Een strak witgeverfd muurtje komt natuurlijk veel voor, maar is niet echt mannelijk. Wat is het mannelijke alternatief?  Laat de muur voor wat het is! Een bakstenen muur staat hartstikke stoer en daarnaast kost het je helemaal geen tijd. En laten we eerlijk wezen: tijd is kostbaar! Die tijd kun je nu lekker besteden aan het drinken van een paar biertjes met vrienden in het café!

3. Metalen details

Naast ruige muren en een leren bank is er nog iets was je huis extra mannelijk maakt. Metalen accenten zorgen ervoor dat jouw mancave een echte ‘warehouse look’ krijgt. Denk bijvoorbeeld aan metallic lampen, ijzeren buizen en bijvoorbeeld zo’n mooie lockerkast als op de foto hieronder!

lockerkast-mannelijk-interieur

Lees ook: Maak van je nieuwe woning een droomwoning!

4. Hout

Ook hout is echt een materiaal wat bij de man past. Hout ziet er stoer en ruig uit en mag dus beslist niet in een mannen interieur ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan houten tafels, mooie dwarsbalken, planken of stoelen. Letterlijk alles is in hout verkrijgbaar.

5. Posters

Fotolijstjes met foto’s van mensen die je lief hebt zijn natuurlijk niet echt mannelijk. Toch is een huis erg kaal zonder dingen aan de muur. Voor een echte mannelijke look van je huis kun je mooie posters in een lijst aan de muur hangen. Er zijn relatief goedkope lijsten te koop van ruige materialen als hout of metaal (lees punt 3 en punt 4) die je poster er mooi en exclusief uit laten zien. Alsof er een mooi schilderij aan de muur hangt, maar dan anders!

6. Globe Bar

Een echt mannen huis heeft natuurlijk een bar. Nu is een bar zoals in de kroeg voor veel mannen onbetaalbaar en zijn er maar weinig huizen met genoeg ruimte voor een heuse bar. Een goedkoop en minstens zo mannelijk alternatief is de Globe Bar. In deze klassieke wereldbol kun je al je lekkere drankjes bewaren. Al je whisky en wodka op een veilige plek en als er vrienden over de vloer komen klap je hem eenvoudig open!

globe-bar

Welke van bovenstaande dingen heb jij al in huis? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response