Sport

Kijk overal ter wereld live naar voetbalwedstrijden met behulp van een VPN!

Jaro894 views
vpn

Voetbal is de meest bekeken sport in Nederland. Op kanalen als Ziggosport, Foxsports en NOS kun je live kijken naar de leukste voetbalwedstrijden. Zowel op je televisie als op je laptop, tablet en smartphone. Binnen Nederland wel te verstaan. Wanneer je in het buitenland verblijft kun deze streams vaak niet bekijken… Dit heeft te maken met de uitzendrechten en de contractuele verplichtingen van de televisiekanalen. Zodra je over de grens bent, zul je deze streams niet meer kunnen bekijken. Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen. Dit kan door middel van een VPN. Met een VPN omzeil je deze buitenland blokkade en kun je wel gewoon kijken naar je favoriete voetbalwedstrijd. Zo bekijk je je favo sportwedstrijden overal ter wereld! Hoe werkt dit precies?

Hoe gebruik je een VPN om voetbal te kijken?

VPN staat voor ‘Virtual Private Network’ en met behulp van dit netwerk kun je anoniem én veilig internetten. Een VPN verbergt als het ware je IP-adres en versleuteld je data. Zo ben je beschermt tegen hackers én omzeil je geografische restricties. Je maakt gebruik van een IP-adres van je VPN-aanbieder. De meeste VPN-aanbieders hebben servers over de hele wereld. Je kunt het trucje dus op verschillende manieren uitvoeren. Hieronder twee voorbeelden:

#1. Bekijk de klassieker vanuit het buitenland

Stel je voor dat je op vakantie bent in bijvoorbeeld Indonesië. Terwijl jij lekker aan het strand ligt vindt de klassieker (Ajax-Feyenoord) plaats. Zonder VPN kun je deze niet bekijken (vanwege eerdergenoemde geografische blokkades). Wanneer je wel een VPN gebruikt, kun je deze voetbalwedstrijd wel kijken. Je stelt je VPN simpelweg in op ‘Nederland’ en je surft vanaf een Nederlands IP-adres.

#2. Het bekijken van een wedstrijd uit de MLS in Nederland

De Amerikaanse voetbalcompetitie wordt steeds populairder. Sterren als David Villa en Zlatan Ibrahimovic kozen ervoor om hun carrière af te sluiten in Amerika en dit heeft ervoor gezorgd dat mensen van over de hele wereld deze competitie volgen. De meeste Nederlandse providers hebben geen uitzendrechten voor de MLS. Je kunt deze wedstrijden dus in principe niet bekijken. Met behulp van een VPN kan dit wel. Wanneer je in Nederland bent, zet je simpelweg de VPN op ‘Amerika’ en zoek je naar een stream van desbetreffende wedstrijd.

Lees ook: verschillen in los internet, waar zit het hem in?

Overig gebruik

Dit trucje kun je overigens op meer manieren toepassen. Bijvoorbeeld in combinatie met Netflix. Het Netflix aanbod verschilt namelijk nogal per land. Zo heb je in Amerika een veel groter film- en serieaanbod. Door middel van een VPN kun je gebruik maken van alle Netflixversies!

Verschillende VPN-aanbieders

Kortom, een VPN is erg handig voor zowel binnenlands als buitenlands gebruik. Er zijn verschillende soorten aanbieders en elke aanbieder heeft zo zijn voordelen en nadelen. Het beste kun je een goedkope VPN proberen om te kijken of deze bij je past. Veel VPN’s geven ook een ‘30 dagen gratis proberen’ zodat je kunt kijken in hoeverre je de VPN gebruikt.

Maak jij al gebruik van een VPN? Zo ja, welke gebruik jij? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response