Lifestyle

Mannen en seksspeeltjes: taboe of niet?

Jaro1337 views
seksspeeltjes

Na de seksuele revolutie in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, werd seks in de jaren 80, 90 en in de eerste jaren van de huidige eeuw juist weer wat teruggedrukt in de taboesfeer. De laatste jaren wordt seks juist weer wat beter bespreekbaar. Er is weer meer aandacht voor seksuele behoeftes van man en vrouw. Ook is seksualiteit weer steeds meer aanwezig het maatschappelijk debat, denk maar aan de #metoo discussie of de Kamervragen over reclames van een overspelaanbieder. Praten over seks en genot wordt vandaag de dag weer normaal geworden. Tegenwoordig zie je bijvoorbeeld ook steeds meer reclame voor vibrators en andere seksspeeltjes voor vrouwen. Wanneer het over mannen en seksspeeltjes gaat horen we echter nog steeds niet heel veel. En dat terwijl de verkoop van seksspeeltjes voor mannen jaarlijks gestaag groeit. Is het dan nog steeds een taboe dat ook mannen seksspeeltjes kunnen gebruiken?

Seksspeeltjes voor mannen

Het antwoord op bovenstaande vraag is natuurlijk niet zo eenduidig als ja of nee. Een groot deel van de mensen zal geen enkel probleem hebben met mannen die seksspeeltjes gebruiken of het praten over deze groeiende markt. Zoals gezegd is het gebruik van vibrators en andere seksspeeltjes bijna volledig genormaliseerd. Het wordt echter nog steeds door veel mensen een beetje pervers of zelfs wanhopig gevonden dat ook mannen een seksspeeltje gebruiken. Dit komt vermoedelijk doordat de seksspeeltjes voor mannen nagenoeg altijd zijn bedoeld om het geslachtsdeel van een vrouw na te bootsen. Zo moet tijdens het masturberen de ervaring van het uitvoeren van seksuele handelingen met een vrouw worden nagebootst. Sommige mensen vinden dit pervers of wanhopig maar de meeste mensen vinden het gebruik van seksspeeltjes voor het stimuleren van seksueel genot ook bij mannen heel normaal.

seksspeeltjes 2

Lees ook: 6 mannelijke tattoo ideeën! 

Masturberen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ongeveer de helft van de mannen tegenwoordig een seksspeeltje thuis heeft liggen. Bijna 8 op de 10 mannen geven aan dat ze overwegen seksspeeltjes aan te schaffen voor individueel gebruik. Onderzoekers en specialisten geven aan dat het gebruik van seksspeeltjes door mannen een hoop positieve gevolgen kan hebben. Zo kan het helpen bij het voorkomen en behandelen van erectiestoornissen. Ook is gebleken dat mannen die seksspeeltjes gebruiken vaak seksueel gezonder zijn doordat ze meedoen aan onderzoeken en met problemen eerder naar een arts stappen. Door regelmatig te masturberen verbeteren de geestelijke en lichamelijke gezondheid en wordt bovendien de kans op prostaatkanker verkleint. Mannen die seksspeeltjes gebruiken en regelmatig masturberen hebben daar dus een aantal voordelen van. Het wordt dan ook hoog tijd dat dit taboe doorbroken wordt.

Verschillende soorten

Maar wat zijn dan de seksspeeltjes die veelgebruikt worden door mannen? Voor masturbatie is een automatische blowjob machine momenteel behoorlijk populair. Wanneer het geslachtsdeel in de automatische masturbator wordt gestoken zorgen de op en neer bewegende kraaltjes voor een prettig gevoel. Veel van de masturbators hebben verschillende standen zodat je kunt variëren. Een andere populaire masturbator is de fleshlight, deze is niet automatisch. Wanneer je samen met een partner seksspeeltjes wilt proberen is de cockring erg populair.

Heb jij weleens een seksspeeltje gebruikt? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response