Reizen

Mannenweekend in Antwerpen

Joris3971 views
mannenweekend in Antwerpen

Bij onze zuiderburen zijn er heel wat leuke plaatsen om op mannenweekend te gaan, maar toch is er één stad die eruit springt. Antwerpen is na Brussel de tweede grootste stad in België, maar ze steekt qua hipheid de hoofdstad absoluut de kroon af. Na Rotterdam is het de tweede haven van Europa en de meer dan een half miljoen inwoners weten absoluut hoe je plezier moet maken. Een mannenweekend in Antwerpen is daarom de perfecte activiteit voor jou en je vrienden!

Hoe Antwerpen bereiken vanuit Nederland

Hoe Antwerpen bereiken vanuit Nederland

Je kan heel eenvoudig met de auto gaan, maar de trein is waarschijnlijk de beste en gemakkelijkste optie. Antwerpen Centraal is een prachtig station en werd door het toonaangevende Amerikaanse weekblad Newsweek tot de wereldtop gerekend. Zelfs al kom je niet met de trein, dan nog moet je dit pareltje gezien hebben. Vanuit Amsterdam heb je ongeveer een uur en een kwartier nodig om Antwerpen te bereiken met de Thalys. Vanuit Rotterdam doe je er slechts 34 minuten over. Het is altijd aangeraden de Thalys vroeg te boeken, zo bespaar je heel wat geld dat je dan weer in biertjes kan investeren tijdens je onvergetelijk mannenweekend in Antwerpen!

Wat te doen in tijdens een mannenweekend in Antwerpen

wat te doen tijdens een mannenweekend in Antwerpen

Antwerpen is de hoofdstad van Vlaanderen en je kan er vanop aan dat er talloze dingen te beleven vallen. Als je graag shopt, moet je op de Meir zijn, waar je alle grote winkels kunt vinden. De hippere winkels vind je daarentegen in de Kammenstraat. Wil je echter wat meer actie, kan je altijd paintballen, een bierfiets huren, proberen te ontsnappen uit een escape room of lekker wipe-out spelen! Of je kan gewoon lekker met je vrienden rondkuieren in het historische stadsgedeelte. Je zal je alleszins niet vervelen tijdens een mannenweekend in Antwerpen!

Leuke eettenten in Antwerpen

Leuke eettenten tijdens een mannenweekend in Antwerpen

In de Sinjorenstad zal je nooit op je honger blijven zitten. Alles wat je maar kunt bedenken, kan je eten in Antwerpen. Wij kunnen je alvast aanraden naar het Eilandje te gaan (vlakbij het Museum Aan de Stroom), waar je tal van leuke eettenten vindt. Dit zijn alvast de 3 lekkerste restaurants rondom het Eilandje:

 • Balls & Glory: De Vlaamse topchef Wim Ballieu kwam met dit geweldig idee op de proppen: culinaire gevulde gehaktballen. Dagelijkse worden er 4 varianten (met varken, kip of vegetarisch) aangeboden, die worden geserveerd met heerlijke aardappelpuree. Een lekker biertje of hun huiscocktail Glorious Gin erbij en meer heb je niet nodig!
 • De Burgerij: Als je op mannenweekend in Antwerpen gaat, is de kans groot dat je een aantal biertjes gaat drinken. Daar kan je best niet op een lege maag aan beginnen. Een heerlijke burger is daarom precies wat je nodig hebt en je vindt tal van verrukkelijke hamburgers in De Burgerij.
 • Nimman: Iedereen houdt van de Thaise keuken en het Vlaamse acteurskoppel Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck hebben hun tweede restaurant nabij het Eilandje geopend. De eettent is genoemd naar hun favoriete buurt in Chiang Mai en is een absolute aanrader!

Waar je ook gaat eten tijdens een mannenweekend in Antwerpen, hou in gedachten dat heel veel Belgen uit gaan eten tijdens het weekend. Daarom is het ten zeerste aangeraden op voorhand te reserveren!

Beste barretjes tijdens een mannenweekend in Antwerpen

leukste barretjes mannenweekend antwerpen

De leukste en hipste barretjes in België vind je ongetwijfeld in Antwerpen. De Belgen hebben enkele van de beste bieren ter wereld en daarnaast zijn er ook enorm veel trendy cocktailbars. Wij zetten de beste barretjes voor jou op een rijtje.

 • Dogma Cocktails: Hier moet je zijn voor de beste cocktails in Antwerpen. Al hun prachtige en lekkere creaties worden geserveerd in “seks en rock ‘n roll”.
 • The Dirty Rabbit: Lachen en brullen met een lekker biertje in de hand? Dan moet je in The Dirty Rabbit zijn, waar geregeld comedy avonden worden georganiseerd!
 • Vitrin: De meest relaxte plek in Antwerpen om wat te drinken met je vrienden. Probeer zeker hun Spritz!
 • Café Stanny: Je moet absoluut in een Belgische bruine kroeg zijn geweest en Café Stanny is het perfecte adres voor lekkere biertjes in een gemoedelijke sfeer.

Leukste discotheken om uit te gaan in Antwerpen

Leukste discotheken om uit te gaan in Antwerpen

Antwerpen is naast Gent en Leuven een van de grootste studentensteden in België. Studenten houden van feesten en dat hebben ze in Antwerpen geweten. Maar daarnaast zijn er nog tal van andere discotheken om uit te gaan waar er geen studentensfeer hangt. Wij sommen ze voor jou even op.

 • Café d’Anvers: Laat de naam je niet misleiden, want dit is een van de oudste en beste discotheken van België. Heerlijke house- en elektronische muziek en tal van bekende DJ’s op de affiche,… Café d’Anvers heeft het allemaal! De discotheek is overigens gelegen in de Antwerpse Walletjes, wat op zich al een interessante ervaring biedt.
 • Café Local: Opnieuw een misleidende naam, maar Café Local is de uitgelezen plek om je dansbenen te strekken.
 • Klub Goud: Dit is allicht de hipste plek om uit te gaan in Antwerpen. Deze pop-upclub bevindt zich op de 21ste verdieping van de A-Tower. Gezien de tijdelijk aard kan je hier enkel nog tot eind december terecht. Haast en spoed is zelden goed, maar dit is de uitzondering op de regel!
 • Roxy: Is een leuke, hippe club met andere stijlen van uitgaan op verschillende dagen.

Antwerpen heeft dus alle nodige ingrediënten voor een prachtig mannenweekend met je vrienden: het is gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland en er zijn tal van activiteiten zodat je je nooit verveelt. Daarbovenop is de lijst met gezellige eettenten en barretjes eindeloos, net als de discotheken. Hebben we er toch enkele vergeten? Deel ze dan gerust in de comments!

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response