Eten & Drinken

Recept van de week #6 Manly Meatballs in tomatensaus

Joris590 views
manly meatballs

Gehaktballen zijn samen met spek allicht de geweldigste uitvinding op het gebied van eten. Je kan ze met alle mogelijke ingrediënten vullen, en het resultaat is altijd even overheerlijk. Wij maken deze week manly meatballs, dus wij gaan ze vullen met mannelijke ingrediënten. Dit alles wordt geserveerd in een overheerlijke tomatensaus. Deze gaan wij zelf maken, maar als je weinig tijd hebt kan je altijd Heinz tomato frito saus gebruiken, deze heerlijke zoete tomatensaus past heerlijk bij de meatballs. Maar bijlange niet zo heerlijk als de saus die je zelf maakt natuurlijk!

Recept Manly Meatballs (2 personen)

Benodigdheden

  • een mengschaal
  • een pot
  • een pan

Ingrediënten

Meatballs

  • 500 gram gemengd gehakt (varken-rund)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 2 chilipepers
  • 150 gram gerookt spek
  • parmezaan
  • peper en zout
  • olie naar keuze

Saus

  • 100 gram gezouten spek
  • 1 grote ajuin
  • 2 teentjes look
  • 2 chilipepers
  • 600 gram rijpe tomaten
  • een blikje tomatenpuree (40 gram)
  • olie naar keuze
  • een flinke scheut Jack Daniels

recept balletjes in tomatensaus

Bereiding

  1. Beginnen doen we met de saus zodat deze mooi kan garen. Snij de ajuin, teentjes look en chilipepers fijn en gaar ze even in een pot op een matig vuurtje.
  2. Snij je gezouten spek fijn en voeg het hieraan toe.
  3. Emondeer (d.w.z. dompelen in kokend water voor een tiental seconden en dan in koud water laten afkoelen zodat je ze gemakkelijk kan pellen) of pel je tomaten met een dunschiller en verwijder het vruchtvlees.
  4. Snij ze vervolgens ook in stukjes en kap ze bij de rest. Voeg hier vervolgens de tomatenpuree aan toe.
  5. Giet hier naar believen wat Jack Daniels bij en laat het geheel een tijdje garen.

manly meatballs in tomatensaus

  1. Nu is het tijd voor de heerlijke manly meatballs. Snij de ajuin en look en chilipepers fijn en gaar ze in een pan op een zacht vuurtje.
  2. Doe hetzelfde voor het gerookt spek en voeg het hieraan toe.
  3. Kieper je gehakt in de mengschaal en meng met het ei en het paneermeel.
  4. Wanneer je ajuin, look en spek gaar zijn kan je ze hier ook aan toevoegen.
  5. Kneed alles tot een mooie, egale massa en voeg na een tijdje de parmezaan eraan toe.
  6. Wanneer alles mooi gemengd is, kan je de meatballs maken. Tip: maak je handen nat met wat water, zo gaat het rollen van de balletjes gemakkelijker. De meatballs maak je zo groot of klein als je wil.
  7. Bak de balletjes even in de pan totdat ze mooi bruin zien. Doe dit niet te lang, want je gaat ze nog garen in de saus.
  8. Kieper de balletjes bij de saus en laat ze hierin garen voor een tiental minuutjes.
  9. Serveer met frietjes, puree of spaghetti. Ze zijn ook heerlijk tussen een broodje!

Smakelijk!

 

 

Afbeeldingen via Shutterstock
Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response