Reizen

Roadtrip Oost-Europa, een aantal mooie plekken

Tom van Pinxteren927 views
Roadtrip Oost-Europa

Misschien dat een roadtrip door Oost-Europa nog nooit bij je opgekomen is. Toch heeft het oosten van ons werelddeel ontzettend veel moois te bieden. Daarom in dit artikel een aantal plekken die je bezocht moet hebben tijdens je (camperreis of auto) door Oost-Europa.

Belgrado in Servië 

 Een ontzettend hippe stad in Servië is Belgrado. Het Oosten van de stad staat bekend om zijn goede nachtleven. Ook is er op cultureel gebied genoeg te doen. Fort Kalemegdan is het symbool van de stad en heeft een prachtig uitzicht op de Donau. Ook vind je de Sint Sava kerk in Belgrado. Deze stad moet je meepakken tijdens je rondreis door Oost-Europa.

Rondreis Belgrado Oost-Europa

Triglav National Park in Slovenië

Dit is een van de mooiste landen van Oost-Europa. Het Triglav National Park is een fantastisch gebied met bossen, rotsen, meren en watervallen. Voor de natuurliefhebbers is hier genoeg te beleven. Dit deel van Slovenië is prachtig.

Oost-Europa Triglav

Praag in Tsjechië

Praag is een stad die al populairder wordt voor weekendjes weg. Tijdens je autorondreis door Oost-Europa kan je deze stad natuurlijk ook bezoeken. In het centrum zie je overal de geschiedenis terug. Ook is het er ontzettend gezellig en Bruisend. 

Roadtrip Praag Oost-Europa

Boedapest Hongarije 

Ook Boedapest is geliefd voor weekendtripjes. Een reis door Oost-Europa is dus niet compleet zonder een bezoek aan deze plek. Boedapest zit vol met mooie bezienswaardigheden. Mooie gebouwen of een wandeling langs de Donau. Ook staat de stad bekend om zijn warmwaterbronnen en badhuizen. Die moet je zeker ook bezoeken.

Boedapest Roadtrip Oost-Europa

Baai van Kotor in Montenegro

Een baai die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Die kan niet ontbreken bij het reizen door Oost-Europa. Aan de baai van Kotor liggen verschillende prachtige plaatsjes om te bezoeken. Kotor, Perast, Trivat, Risan en Herceg Novi zijn stuk voor stuk prachtig. 

Roadtrip Oost-Europa Kotor

Tatragebergte

Het Tatragebergte loopt door Polen en Slowakije. De prachtige natuur hier is de reden om het te bezoeken. Je vindt er meren en mooie bergtoppen (top op 2500 meter). Ook komen er veel dieren voor zoals wolven, beren en herten. Als je genoeg hebt gehad van alle natuur, zijn er ook nog genoeg pittoreske dorpjes om te bezoeken. 

Roadtrip Polen Slowakije

Sofia in Bulgarije 

Stel je houdt van geschiedenis en bent met een rondreis van twee weken bezig door Oost-Europa. Dan is Sofia de bestemming die je niet mag missen. Je proeft in deze stad het verleden. Of het nou een kathedraal, synagoge of moskee is, je vindt het er allemaal. Een toplocatie voor de liefhebbers van historie.

Rondreis Oost-Europa Sofia

Krakau in Polen

Polen wordt al bekender als vakantieland. Er zijn prachtige steden om te bezoeken. Zo ook Krakau. Deze stad wordt het Florence van Polen genoemd. Dat is toch een leuke toevoeging aan je roadtrip door Oost-Europa. Omdat alle bezienswaardigheden bij elkaar in de buurt liggen, kan Krakau in een paar dagen bekeken worden. Dat is handig tijdens je Oost-Europa rondreis met de auto.

Rondreis Krakau

Nationaal park Soomaa in Estland

Het grootste natuurpark van Estland is Soomaa. Hoogveenmoerassen en ooibossen vind je in dit park. Ook vind je er bevers en andere leuke dieren. Het nationaal park Soomaa kent vijf seizoenen. Dit is omdat het voorjaar in een natte en een droge periode wordt verdeeld. Helaas is een roadtrip van twee of drie weken door Oost-Europa niet lang genoeg om al deze seizoenen te aanschouwen.

Van een roadtrip door Oost-Europa krijg je absoluut geen spijt. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plekken om te bezoeken. In het volgende artikel staat een mooie route door Europa om te rijden.

Leave a Response