Reizen

De mooiste roadtrip route door Europa

Tom van Pinxteren828 views
Roadtrips door Europa

Een roadtrip door Europa is misschien wel de beste vakantie die je maar kan boeken. We leven in een geweldig werelddeel met tal van prachtige steden en plekken. Daarom in dit artikel een van de mooiste roadtrips van Europa. Er zijn ongetwijfeld nog veel meer mooie routes te bedenken. Toch is deze roadtrip door Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Italië, Frankrijk en Spanje fantastisch. 

Roadtrip Europa| 3 weken| 5000 kilometer

Roadtrip Europa

Eerste stop| Praag| Tsjechië

Zodra je in de auto stapt om je roadtrip in Europa te starten, stop je pas als je in Praag bent (los van een eventuele sanitaire stop). Praag is een geweldige eeuwenoude stad. Je loopt er door oude straatjes en voelt de historie. Ook is het leven in Praag niet heel duur. Niet geheel onbelangrijk tijdens een drie weken durende roadtrip.

Roadtrips Praag

Stop twee| Bled| Slovenië 

Nadat je de 3 weken roadtrip door Europa in Oostelijke richting bent begonnen, buig je af richting het zuiden. In Slovenië vind je prachtige natuur. Bij Bled ligt een geweldig meer. Midden in het meer staat een kerk op een Eilandje. Even genieten van deze prachtige omgeving voor je weer verder reist. 

Roadtrip Slovenie

Stop drie| Plitvice| Kroatië

De roatrip door Europa gaat door, dus weer in de auto. De Plitvicemeren in Kroatië zijn de volgende bestemming. Je waant je hier echt in een sprookje. Watervallen en smaragdgroene meren. Er zullen momenten zijn waarop je jezelf afvraagt of dit het paradijs is. Wandelen in dit gebied mag niet ontbreken tijdens de Europa roadtrip.

Roadtrip Kroatie

Stop vier| Cinque Terre| Italië

Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes aan de Italiaanse kust. Omdat het gebied niet heel goed bereikbaar is met de auto, kan je het beste de wandelroute lopen langs de dorpjes. Er loopt ook een spoor langs. Toch nog een stukje trein tijdens deze auto roadtrip in Europa. Het gebied rond de dorpjes bestaat uit rotsen en kliffen. Het is er werkelijk adembenemend.  Ook vind je er citrus en olijfboomgaarden. Koken kunnen ze als de beste in Italië, dus ook culinair zal stop vier zeker niet tegenvallen. Kom maar op met al die lekkere pasta’s en pizza’s.

Cinque Terre Roadtrip

Stop vijf| Côte d’Azur| Frankrijk

Tijdens de ultieme roadtrip door Europa mag ontspanning op het strand natuurlijk niet ontbreken. De zuid-Franse kust is hier uitermate geschikt voor. Je vindt hier een azuurblauwe zee en een prachtig strand. Ook zijn er talloze plaatsen waar van alles te beleven is. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde St. Tropez of Nice. Dit deel van de Europa roadtrip zal wel zwaar meedoen in kosten. Het is namelijk niet het goedkoopste stukje van Frankrijk. Desalniettemin is het zeker de moeite waard. Je verblijf is ongetwijfeld te kort voor je gevoel.

Cote d'Azur Rondreis

Stop zes| Barcelona| Spanje

De mooiste roadtrip van Europa gaat uiteraard ook langs Barcelona. De stad heeft eigenlijk nauwelijks uitleg nodig. Je vindt er geweldige cultuur, maar ook strand en een levendig nachtleven. In de ochtend de werken van Gaudi bezoeken om vervolgens s ’middags naar het strand te gaan. In de avond lekker cocktails drinken en genieten van de Catalaanse nacht. Hou er rekening mee dat in Spanje pas laat wordt avond gegeten. Rond een uur of 10 beginnen met de tapas is een prima tijd. Voor de voetballiefhebber is een bezoekje aan FC Barcelona ook een leuke optie.

Roadtrips Barcelona Europa

Stop zeven| Biarritz| Frankrijk

Biarritz is het walhalla voor watersporters in Frankrijk. Aan de Atlantische oceaan is de sfeer ontzettend ontspannen. Lekker wijntjes drinken tot de zon onder gaat. Hier ga je nog even lekker genieten van je vakantie. Zelfs zonder behoefte aan watersport ga je jezelf vermaken. De sfeer op het strand of in de stad is heerlijk. Biarritz hoort in de leukste roadtrips door Europa.

Roadtrip Biarritz

Stop acht| Parijs| Frankrijk

Bijna drie weken na het vertrek van de roadtrip vanuit Nederland is de laatste stop. Nog even genieten van de mooie stad Parijs. Hier vind je de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Notre Dame, het Louvre en de Sacre Coeur. Ook zit de stad vol met leuke restaurantjes en barretjes om te bezoeken. Parijs is een wereldstad op steenworp afstand van Nederland. Daarom is het een ideaal eindpunt voor een van de beste roadtrips door Europa. 

Roadtrip Parijs

Een rondreis met de auto door Europa plannen is een flinke klus. Er zijn zoveel routes mogelijk. Deze roadtrip door Europa is slechts een suggestie. Pas de bestemmingen gerust aan op basis van je persoonlijke interesses. In Europa is zo ontzettend veel te zien. In het volgende artikel vind je een alternatieve route ter inspiratie.

Leave a Response