Reizen

Roadtrip door Nederland

Tom van Pinxteren758 views
Roadtrip Nederland

Een roadtrip door Nederland. Daar had je waarschijnlijk nog niet vaak aan gedacht. Toch leven we in een prachtig land met een goeie infrastructuur. Daarom is een rondreis door Nederland een prima idee. In de huidige tijd zit een roadtrip in de Benelux er even niet in. De reis zal zich dus binnen onze landsgrenzen afspelen.

Roadtrip Nederland stop 1: De Wadden

Om de roadtrip door Nederland te beginnen lekker uitwaaien op de wadden. Prachtige stranden en mooie fietsroutes vind je op de eilanden. Lunchen in een strandtent, een pittoresk plaatsje bezoek of zeehondjes spotten, op de Wadden kan het allemaal. Vlieland en Terschelling zijn twee aanraders als eerste stop. Vanuit hier kan je namelijk de boot naar Harlingen nemen en zit je gelijk goed voor de volgende stop.

Roadtrip in Nederland stop 2: Friesland

Na een boottochtje kom je aan in het mooie Friesland. Hier vind je onder andere de plaatsen Leeuwarden, Giethoorn en Staphorst. De provincie zit vol met prachtige meren en dorpjes. Je kan ervoor kiezen om een reis langs alle elf steden van de beruchte schaatstocht te reizen. Ook een bezoekje aan Groningen is vanuit Friesland zo gedaan.

Roadtrip Friesland

De 3de stop van de rondreis Nederland: Twente

Een rondreis met de auto door Nederland gaat uiteraard ook door Twente. Een dagje Enschede of een bezoekje aan een van de vele fruitboerderijen. In Twente is genoeg te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Grolsch Brouwerij. Er is natuurlijk altijd tijd voor een lekker biertje.

Stop nummer 4 in de Veluwe

Deze regio staat natuurlijk bekend om zijn rust en mooie natuur. Lekker wandelen en genieten van al het groen. Ook zijn er tal van outdoor activiteiten te doen. Ben je gewoon toe aan beetje rust? Dan is een bakkie doen en een beetje wandelen natuurlijk prima. Een roadtrip in Nederland kan de Veluwe niet overslaan.

Veluwe Rondreis Nederland

De roadtrip Nederland stop 5: Utrecht

Wellicht is deze stop minder geschikt voor een camper rondreis door Nederland. Toch is even banjeren in de stad Utrecht geen slecht idee. In de gelijknamige provincie is de Utrechtse heuvelrug ook een leuke bestemming. Bossen en kasteeltuinen vind je hier. Je bevindt je midden en Nederland. Vanuit hier kan je alle kanten op.

Stop 6 van de roadtrip is: Noord-Holland

Een dagje Amsterdam mag natuurlijk niet ontbreken. In Noord-Holland heb je tal van plaatsjes om te bezoeken. Hier vind je hier natuurlijk ook Alkmaar of een van de kustplaatsen. Ook is Volendam of Marken een echte aanrader om eens heen te gaan. Als Amsterdam nieuw voor je is, slokt het bezoek aan de hoofdstad waarschijnlijk al je tijd op. Zowel qua cultuur als uitgaan is in Amsterdam van alles te doen. Zelfs met alle corona maatregelen is de stad de moeite waard om te bezoeken.

Amsterdam roadtrip

Voor de 7de keer stoppen in de Bollenstreek

 Lekker in de auto of met de camper een rondreis maken door de bollensteek van Nederland. Geniet van deze bijzonder omgeving. Ook is een dagje Noordwijk prima te combineren met deze activiteit. Als je dan toch in de buurt bent is een dagje Leiden ook zeker een aanrader. Het is niet groot, maar het centrum van de stad is ontzettend gezellig.

Stop 8 van de roadtrip Nederland: Zeeland

Even bij de Deltawerken kijken. Ja, weer strand en zee, maar dat hoort nou eenmaal bij ons mooie land. Bekijk de indrukwekkende werken die ons beschermen tegen de zee. Ook vind je in Zeeland talloze mooie kustplaatjes om een bezoekje aan te brengen.

Roadtrip deltawerken Nederland

De 9de stop van de reis: De Lek en de Linge

Via Brabant rij je richting de Lek en de Linge. Hier vind je een oer-Hollands landschap. Kortorens en oude stadjes en polders. Een geweldig gebied om doorheen te rijden of te fietsen. Gorinchem is hier in de buurt onder andere te vinden. 

De laatste stop van de roadtrip Nederland: Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg vind je een mooi heuvellandschap. Wanneer je hierop uitgekeken bent bezoek je het idyllische Valkenburg. Als je dit ook gehad hebt, reis je door naar Maastricht. In deze oude stad kan je nog even afblussen aan het einde van je reis. Een borreltje scoren op het Vrijthof (als dit alweer mag) of de winkels afstruinen. 

Roadtrip Zuid-Limburg

Tijdens deze roadtrip door Nederland kom je langs erg veel mooie plekken. Toch ontbreken hier nog tal van leuke bestemmingen. Moet je nagaan hoeveel moois ons land te bieden heeft. Wil je liever wachten tot alle grenzen weer open zijn? Probeer dan deze roadtrip door een groot deel van Europa als het zover is.

Leave a Response