Films & Series

Theo Maassen: Zonder Pardon – pikzwarte, maar briljante humor

David1547 views
Theo Maassen

In een tijd dat politiek correcte meningen de norm zijn, heb je altijd één persoon die hier keihard tegenaan schopt. In dit geval: Theo Maassen. In zijn show Zonder Pardon weet hij op een briljante en gevatte wijze systematisch alle heersende taboes te doorbreken.

Keihard en met gitzwarte humor, maar wel humor waarvan je gaat huilen van het lachen. Zonder Pardon is zo’n cabaretshow waarbij je even schaamteloos voluit mag gieren om grappen die je beter niet kunt herhalen in het bijzijn van je schoonmoeder.

Veelzijdige Theo Maassen kent geen grenzen met Zonder Pardon

Van de PVV en Geert Wilders tot Adolf Hitler: deze normaal toch ietwat gevoelige personen worden door Maassen genadeloos op de hak genomen. Hij maakt grappen over de Holocaust die de gemiddelde Nederlander zelfs een veroordeling zou opleveren, maar Maassen komt er glansrijk mee weg.

Het zijn echter niet alleen publieke figuren en historische gebeurtenissen die Maassen tijdens zijn show in het vizier heeft. Ook het publiek krijgt de Brabander zo nu en dan op zijn dak met harde opmerkingen. Wederom zou een middelmatige cabaretier er waarschijnlijk niet mee wegkomen, maar als Maassen je onderontwikkeld noemt, tja, dan lach je!

Kritische ondertoon die tot denken aanzet

Zonder twijfel zit je na afloop van de show met buikpijn op de bank, maar ook met nieuwe vragen in je hoofd, die daar zijn geplant door de gevatte opmerkingen van Maassen. Het relaas van Maassen gaat namelijk verder dan simpele, grove grappen, maar draagt een maatschappelijke kritiek die bij veel mensen tot herkenning zal leiden.

De dubbele bodem van Zonder Pardon leidde tot bergen aan positieve reacties. Zo gaven de recensenten van Het Parool de show vier sterren en werd de release door de gebruikers van filmsite IMDb met een 7,9 beoordeeld.

Eens te meer bevestigt Theo Maassen met Zonder Pardon zijn status van top satiricus. Je kunt Zonder Pardon nu bekijken via online streamingdienst Videoland.
Leave a Response