Fashion

Top 10 parfum mannen – de beste herengeurtjes

Redactie MannenNieuws1416 views
beste mannen pafums

Als jouw geurtje net op is of je uitgekeken bent op je huidige aftershave of eau de toilette, dan wil je weleens wat anders. Om je een idee te geven welke geuren op dit moment echt populair zijn, hebben we een top 10 samengesteld van de bestverkochte geuren voor mannen van dit moment.

We leggen je eerst kort uit wat het verschil tussen verschillende soorten parfums is en vervolgens geven we je een overzicht van de top 10 beste parfum mannen.

Verschil tussen soorten parfums

Waarschijnlijk heb je je weleens afgevraagd wat nu precies het verschil is tussen een (eau de) parfum en bijvoorbeeld een eau de toilette. Alle geurtjes bestaan voor het grootste deel uit een mix van water en alcohol. Dit mengsel verdampt snel na het aanbrengen, waarna de geurbestanddelen achterblijven en nog urenlang voor de geur blijft zorgen.

Parfum zelf bestaat normaal gesproken tot wel 40% uit geurbestanddelen. Doordat er water aan deze geurbestanddelen wordt toegevoegd spreek je van “eau de…”. Eau de toilette bestaat 5% tot 10% uit geurbestanddelen, terwijl eau de parfum voor 10% tot 15% uit geurbestanddelen bestaat. Het steeds minder verkochte eau de cologne bestaat voor maximaal 5% uit geurbestanddelen.

Top 10 beste parfum mannen

Hieronder vind je de tien bestverkochte mannengeuren van dit moment. Om het spannend te houden tellen we af van tien tot één.

Nummer 10: Nikos – Sculpture for Men

Een frisse mannengeur die vooral overdag tot zijn recht komt. Nikos Sculpture is een eau de toilette die komt in een opvallende flacon van 100 milliliter verkrijgbaar is. Het is een intense, zomerse geurs door zijn geurnoten van onder meer oranjebloesem, ceder, vanille en tonka.

Nummer 9: Versace – Eros

Van het beroemde modemerk Versace is dit mannelijke eau de toilette. Eros is houtachtig een wordt verder opgebouwd door groene appel, citroenschil en munt, gemengd met geranium, amber, tonkabonen en vanille. Verkrijgbaar in verpakkingen van onder meer 30 milliliter, 50 milliliter en 100 milliliter.

Nummer 8: Jean Paul Gaultier- Pour Homme

Modeontwerper en voormalig televisiepresentator Jean Paul Gaultier laat zijn voorliefde voor de navylook terugkomen in het opvallende ontwerp van deze eau de toilette. Al jaren een klassieker en veel gekochte frisse, aromatische en houtachtige geur. Verkrijgbaar in onder meer 40 milliliter, 75 milliliter en 125 milliliter.

Nummer 7: Chanel – Allure Homme Sport

Dit is een eau de toilette van het Franse kledinghuis dat in 1909 door Gabrielle ‘Coco’ Chanel werd opgericht en beroemd werd door de klassieke eau de parfum Chanel No 5. Allure Homme Sport is een frisse geur, die perfect past bij iedereen die van het buitenleven houdt. Verkrijgbaar als eau de toilette met verstuiver in onder meer een 100 milliliter verpakking.

Nummer 6: Giorgio Armani – Acqua di Giò Homme

Misschien wel de meest gedragen mannengeur van de afgelopen jaren. Sinds Acqua di Gió Pour Homme in 1996 op de markt verscheen is deze frisse, maar aromatische geur een hit geweest. En na twintig jaar is het nog steeds één van de best verkochte geuren voor mannen. Gemaakt door het Italiaanse modehuis en -imperium van Giorgio Armani. Acqua di Gió Pour Homme is verkrijgbaar in verpakkingen van 50, 100 en 200 milliliter.

Nummer 5: Chanel – Blue de Chanel

Deze eau de toilette van Chanel heeft een houtachtige en aromatische geur, die toch elegant is en diepgang heeft. Blue de Chanel is tijdloos en radicaal, voor mannen die zich aan heersende opvattingen willen onttrekken. Verkrijgbaar in een blauwe flacon van 50, 100 en 150 milliliter.

Nummer 4: Paco Rabanne – Invictus

Invictus is de geur van de overwinning, wat ook blijkt uit de vormgeving van de flacon van deze eau de toilette. Een frisse en tegelijk sensuele geur in een 50 of 100 milliter verpakking. Van de Spaanse modeontwerper Paco Rabanne die in 1966 in Parijs zijn eigen modehuis begon. De ontwerpen en de geuren van Paco Rabanne zijn flamboyant en eigenzinnig.

Nummer 3: Hugo Boss – The Scent

Deze eau de toilette van Hugo Boss is simpelweg De Geur genoemd. Een originele geur die een krachtige indruk achterlaat. Van het Duitse modehuis Boss, wat naast geuren ook onder meer kleding en brillen maakt. Verkrijgbaar in onder meer 50 en 100 milliliter.

Nummer 2: Paco Rabanne – One Million

Een goudstaaf die een miljoen waard is. Zo kun je One Million van Paco Rabanne het beste omschrijven. De opvallende flacon is verkrijgbaar in 50, 100 en 150 milliliter. One Million is een frisse en sprankelende geur, die een basis van onder meer kaneel en kruiden heeft. Origineel maar wel duidelijk aanwezig.

Nummer 1: Dior – Sauvage

De beste parfum mannen is deze frisse eau de toilette van het modehuis van Christian Dior. Dit in 1946 opgerichte modehuis staat bekend om zijn mooie geuren voor heren en dames. Sauvage is de opvolger van de in 1966 gelanceerde klassieker Eau Sauvage. De naam Sauvage is een Franse samentrekking en betekent nobel en ruw tegelijk. Deze geur is opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten zoals bergamot. Verkrijgbaar in flacons van 60 milliliter, 100 milliliter en 200 milliliter.

Leave a Response