Wonen

Trendy thuiswerkplek maken om altijd met plezier te werken

David1413 views

Werk je regelmatig thuis, dan is het goed om je werkomgeving comfortabel en inspirerend te maken. Een goede werkplek is namelijk de basis voor een gemotiveerde en gedisciplineerde werkdag. Met een mooie, trendy werkplek vergroot je het plezier om thuis aan de slag te gaan en zal je veel minder snel je werk uitstellen.

Je kunt op allerlei manieren je thuiswerkplek inspirerend, modern en comfortabel maken. Mannennieuws.nl helpt je op weg met verschillende ideeën.

Het bureau: epicentrum van je werkplek

Een goede werkplek staat of valt met een bureau. Het ligt voor de hand, maar toch is het iets waar veel mensen niet voldoende rekening mee houden. Ze werken aan de eettafel of zelfs op de bank met een laptop op schoot. Niet handig, want deze plekken zijn er niet voor gemaakt om urenlang te werken. De kans is groot dat je na een paar uur niet meer lekker kunt zitten of zelfs nek- en rugklachten krijgt.

Zorg daarom voor een bureau dat op een goede hoogte zit. Dit wil zeggen dat je armen in een natuurlijk houding op het bureau kunnen leunen en je niet krom hoeft te zitten.

Je kunt natuurlijk voor een klassiek glad bureau kiezen van kunststof of spaanplaat, maar een trendy bureau van bijvoorbeeld steigerhout maakt je werkplek gelijk een stuk mooier en meer inspirerend. Steigerhout heeft een wat grof uiterlijk en geeft je werkplek een mannelijk, sterk karakter. Een bureau van hout is bovendien erg sterk en kan zonder problemen apparatuur dragen zoals een desktop, printer en andere benodigdheden.

Heb je de ruimte, kies dan voor een groot bureau. Zo voorkom je dat je werkplek snel vol ligt. Dat is belangrijk, want onderzoek heeft meermaals uitgewezen dat mensen in een rommelige werkplek minder efficiënt werken. Zeker wanneer je voor jezelf werkt, ben je er zelf voor verantwoordelijk dat je dagelijks goed kunt werken vanaf je eigen werkplek.

De zitplek

Een goede houding tijdens het werken is belangrijk, omdat het rug-, nek- en armklachten voorkomt. Heb je van nature een rechte houding die je lange tijd kunt volhouden, dan kun je prima voor een trendy bank gaan die zich op de juiste hoogte bevindt ten opzichte van je bureau.

Voor veel mensen zal het echter verstandig zijn om een goede bureaustoel aan te schaffen. Kies het liefst voor een stoel met een stevige, maar enigszins meegevende rugleuning en armsteunen. Ook kun je ervoor kiezen een stoel met hoofdsteun aan te schaffen, maar dit is niet voor iedereen noodzakelijk en wordt ook niet door iedereen als prettig ervaren.

Opbergruimte

Afhankelijk van het werk dat je doet, heb je meer of minder opbergruimte nodig voor papieren, hulpmiddelen en andere materialen. Hoe je dit invult is niet erg belangrijk, maar voorkom een rommelig, vol bureau.

Veel bureaus hebben zelf lades die je hiervoor kunt gebruiken. Is dit niet het geval, schaf dan bakjes aan die je bijvoorbeeld op de hoek van je bureau zet. Ze zijn binnen handbereik, zorgen voor een opgeruimd bureau en dragen bij aan het totale uiterlijk van je werkplek.

Ook kun je ervoor te kiezen een kast(je) bij je werkplek te plaatsen waarin je al je spullen kwijt kunt. Voor een trendy en consistente werkplek is het mooi om ook een kast van steigerhout te hebben. Je kunt al dit meubilair uitzoeken in een gespecialiseerde steigerhouten meubel webshop.

Uitzicht, of niet?

Je creëert niet alleen een trendy werkplek door het juiste meubilair te kiezen, ook de locatie van je werkplek is belangrijk. Voor de meeste mensen is het prettig wanneer je in een lichte omgeving aan het werk bent. Idealiter werk je met zonlicht, door je werkplek bij een raam te maken.

Sommige mensen hebben hier echter moeite mee, omdat ze te snel afgeleid raken en naar buiten staren. Is dit voor jou het geval, of is het niet mogelijk om je werkplek bij een raam te maken, zorg dan voor goede, egale verlichting.

Verlichting

Zacht licht werkt het meest prettig. Felle TL-buizen, zoals je die in winkels ziet, zijn eigenlijk voor niemand echt inspirerend te noemen. Werk liever met verschillende kleinere lampen die een meer zachtgeel licht verspreiden.

Werk je veel ‘s avonds, voorkom dan dat het enige licht van je scherm afkomt. Dit is erg intensief voor je ogen en maakt je ogen sneller vermoeid. Bovendien zorgen de blauwe kleuren in het licht van het scherm ervoor dat je uiteindelijk minder makkelijk in slaap valt. Door ook wat lampjes aan te zetten is deze invloed minder sterk.

Hoofdfoto: Shutterstock

Leave a Response